– Nå blir det jævlig vanskelig å nå kvalik

BIK tapte mot Comet.

BIK tapte mot Comet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Bergen tapte hjemme mot Comet. Pål Erik Glomsaas innrømmer at håpet om kvalifiseringsspill henger i en syltynn tråd.

DEL

– Vi kan ikke gi opp før det er teoretisk umulig. Men i praksis blir det jævlig vanskelig å nå kvalik, innrømmer Bergen-trener Pål Erik Glomsaas etter lørdagens hjemmetap mot Comet.

Bergen ligger på 6.-plass med 43 poeng etter 27 spilte kamper. De to øverste plassene gir kvalifisering til eliteserien. De plassene holdes for øyeblikket av Ringerike og Nidaros, som har henholdsvis 59 og 57 poeng. Ringerike har én kamp mer spilt enn Bergen, mens Nidaros bare har spilt 26 kamper.

– Vi har hatt verre utgangspunkt tidligere. For øyeblikket befinner vi oss i nederste etasje, men vi har spilt jevnt mot alle lag. Vi kommer oss bare ikke løs. Men vi har blitt flinkere til å takle motgang, så jeg er sikker på at det kommer til oss snu, sier Glomsaas.

Tap i siste sekund

Bergen ledet 4-3 hjemme mot Comet med bare to minutter igjen å spille. Men så kom 4-4. Bergen gikk «all-in» for tre poeng og seier etter full tid, men med bare et par sekunder igjen på klokken fikk Comet en kontringsmulighet. Den tok gjestene godt vare på, og med bare ett sekund (!) igjen å spille traff pucken nettet i Bergen-buret. Dermed seier 5-4 til bortelaget.

– Vi gjør egentlig en god kamp. Vi møtte et formlag, og hadde dem i kne til det gjensto et par minutter. Vi kunne ledet mer enn bare 4-3 da de fikk utligningen. Men men. Vi var offensive og gikk for seier i sluttsekundene. Vi vant droppen i Comets sone, men så kom de seg løs og kontret inn seiersmålet ett sekund før slutt, forteller «Glomsen».

– Gud hjelpes. Ett sekund. Ett sekund. 59.59 på klokken! Man blir bare stum og målløs.

Står rakrygget i stormen

Rødtrøyene har det klart største budsjettet i 1. divisjonen, og var en soleklar favoritt til å vinne serien. Favorittstempelet ble ikke noe mindre etter en overlegen sesonginnledningen, men de siste månedene har det stort sett bare gått én vei; nedover.

– Guttene får høre det når det er dårlig, jeg får høre det når det går dårlig. Vi har takhøyde. All den motgangen vi har hatt til tross, så synes jeg guttene virker veldig fokusert på å rette ting opp igjen. Det er en fantastisk fin gjeng, som står samlet om dette.

Glomsaas føler altså at han har tillit innad i spillergruppen. Egen motivasjon er det heller ikke noe i veien med.

– Jeg lever, tenker, ånder og sover for denne klubben. Jeg vil alltid være motivert til å stå på for denne klubben!

Artikkeltags