– Synes mest synd på de som ikke kom og så ham

Bergen Hockey mister Robin Olsen Syversen til eliteserien.

Bergen Hockey mister Robin Olsen Syversen til eliteserien. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Robin Olsen Syversen (26) forlater klubben.

DEL

Poengnestoren de to siste sesongene i Bergen Hockey er klar for eliteserielaget Manglerud Star. Det får BA bekreftet av kilder i Bergen Hockey. Bunnlaget kjemper for å unngå kvalifiseringsspill, og har fire poeng opp til Sparta Sarpsborg på sikker plass.

26-åringen kom til hardtsatsende Bergen før 2015/16-sesongen. Her ble han fort en hit. Den teknisk begavede spilleren noterte seg for smått vanvittige 80 poeng på 36 seriekamper. Han var en viktig del av laget som tok seg til kvalifiseringsspillet. Denne sesongen har det gått dårligere for Bergen Hockey, og etter de to tapene i Narvik sist helg ligger Bergen på 6. plass – hele ti poeng bak Ringerike på 2. plass.

En skuffende sesong har nå fått nok et skudd for baugen. Olsen Syversen har 41 poeng (13 mål og 28 assist) på 22 kamper. Han har notert seg for fjerde flest poeng i 1. divisjon.

Hyller artisten

Hovedtrener Pål Erik Glomsaas synes det er trist å miste en figur som Olsen Syversen.

– Han vil bli savnet. Det kom opp på et møte forrige uke. Jeg som trener ønsker selvsagt ikke å miste ham, men samtidig forstår jeg både spiller og klubb her. En fyr som Robin er først og fremst en spiller som holder eliteserienivå. Han har vært en kjempefin fargeklatt for oss, sier "Glomsen" til BA.

– Rent sportslig mister vi nå en del mål. Isolert sett er det ekstremt kjedelig. Men jeg synes aller mest synd på de som ikke tok turen til Bergenshallen for å se ham i aksjon. Han er en artist i en tid hvor artistene blir færre og færre, fordi de får mindre og mindre lov til å være det. Vi ga ham lov til å være seg selv, og det håper jeg Manglerud Star også gjør, sier Glomsaas.

Artikkeltags