Lokalidrettens ildsjeler fikk sin velfortjente hyllest

Artikkelen er over 1 år gammel

Deres frivillige innsats er verdt millioner av kroner. Mandag kveld ble lokalidrettens ildsjeler hedret med middag, gaver og taler.

DEL

Bergen sentrum: I løpet av 2016 skrev BA om 52 ildsjeler innen idretten i Bergen og omegn. Mandag kveld ble lokalidrettens bærebjelker hedret med en middag på Scandic Bergen City.

Arrangementet var det BA og hotellet som sto for.

HER KAN DU LESE OM ALLE ILDSJELENE

– Jeg synes det er veldig greit å få samlet de som har stått på lenge og gjør en stor innsats. Vi har glede av dette selv og synes dette er flott. Men det er ikke alltid de som står på blir sett, så det er veldig kjekt at folk som gjør dette blir sett og fremhevet, sier Terje Gerhard Valen, styreleder i Bergen Idrettsråd og en av ildsjelene BA skrev om i fjor.

TV 2-profil Davy Wathne holdt en tale om sitt eget forhold til idretten. Han sa at mange utenforstående ikke forstår hvorfor idrettens ildsjeler legger ned en så stor innsats uten betaling.

– Men jeg tipper det ikke er én eneste her som angrer på de timer, dager og kroner de har brukt på idretten. Det gir tusen ganger mer enn det koster, sa Wathne.

Statistisk sentralbyrå har estimert den frivillige verdien i norsk idrett til å ha en verdi på 18,5 milliarder kroner. Bare innen idretten her i Hordaland er den frivillige innsatsen beregnet til 1,56 milliarder kroner.

– Dette er noe av det som gjør at idretten går rundt. De pengene det offentlige setter inn i idretten kommer mange ganger igjen, for du får så mye frivillig innsats rundt dette som du ikke får i noen vanlig bedrift. Det er helt spesielt, sier Valen.

Artikkeltags