Gå til sidens hovedinnhold

Løp inn over hundre tusen

Samlet inn penger i 24 timer på tredemølle

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det er helt rått at det kom inn så mye penger og at det nå kommer mennesker til hjelp, sier Bjørn Tore Taranger.

Bjørn Tore Taranger samlet inn 101.500 kroner da han løp i 24 timer på tredemølle og tok ny verdensrekord i oktober. Det var på forhånd bestemt at Haukelands Venner skulle få glede av pengene. Nå har den frivillige foreningen kjøpt inn to tredemøller til treningspoliklinikken på Sandviken sykehus. I tillegg er det penger til overs til barna på Haukeland sykehus.

– Det er helt fantastisk at noen har den sjenerøsiteten. Vi er veldig takknemlig for gaven. Det var en veldig fin symbolverdi at vi kan supplere med tredemøller her oppe, sier Helge Dyrnes, styreleder i Haukelands Venner.

Les også: Bjørn Tore Taranger har tatt verdensrekorden

Øker kapasiteten

Med de to nye tredemøllene kan ventelistene på treningspoliklinikken reduseres og kapasiteten økes. Det kan være helt avgjørende for pasienter med psykoser, depresjon, angst, spiseforstyrrelser eller traumer hvor motivasjonen er sterkt varierende.

Saken fortsetter under bildet

 

– Vi må benytte muligheten når pasientene er motivert. Er det lange ventelister, kan motivasjonen forsvinne, og da mister vi dem. Å kunne gi et tilbud når de blir henvist er veldig viktig, sier Connie M. Aspevoll.

Fysioterapeuten driver treningspoliklinikken på Sandviken sykehus.

Gir god effekt

Trening gir god effekt på de fleste pasientene, mener hun.

– Det vi ser er at pasientene klarer å håndtere symptomene sine mye bedre og klarer å mestre livet sitt bedre, sier hun.

Ofte ser de stor forandring bare før og etter en treningsøkt.

Gjenopplev den vanvittige verdensrekorden her

– De kan være veldig lukket og gi lite blikkontakt når de kommer. Underveis i treningen skjer det noe, kroppen åpner seg og de begynner å snakke, forteller hun.

Taranger selv er helt sikker på at trening er god medisin for alle, ikke bare for pasienter.

– Jeg tror det er viktig at alle beveger seg. Trening hjelper på alt, avslutter ultraløperen.

Kommentarer til denne saken