Blir hun Bergens neste boksestjerne?

Fam Elgan vant sin første internasjonale bokseturnering i helgen.

Fam Elgan vant sin første internasjonale bokseturnering i helgen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Boksepresidenten mener Fam Elgan (23) bør sikte mot OL i Rio de Janeiro.

DEL

Søndag gikk Elgan til topps i Minoan Cup på Kreta, hennes første internasjonale triumf som amatørbokser.

– Det var kjempekjekt! En ganske stor internasjonal turnering, faktisk. De fleste som skal til VM var med, så det var veldig stort for meg, sier Elgan til BA.

BANKET GUL OG BLÅ

Bergensjenten, som bokser i 64-kilosklassen, slo svenske Patricia Berghult 10-6 i finalen. Elgan gikk to kamper i turneringen på Kreta.

– Jeg ble seedet til semifinalen og møtte først en fransk bokser (Laetita Chevalier, 32-8-seier). Finalemotstanderen er tidligere juniorverdensmester i 60-kilosklassen, forteller Elgan.

SA OPP LANDSLAGET

Som kickbokser er jusstudenten regjerende verdensmester. Hun har i tillegg gått til topps i Combat Games, også omtalt som kampsport OL, i 2010.

– Jeg har sagt opp landslagsplassen min i kickboksing. Jeg vil ikke si jeg har lagt kickboksingen på hyllen, men jeg har lagt den på is fordi boksing appellerer til meg.

– Boksing er en veldig stor idrett, og nå som sporten har blitt OL-gren, er det veldig store muligheter der. Jeg tror jeg har potensiale til å gjøre det enda bedre med tiden, forklarer Elgan.

OFFENSIV LEGNING

At hun er fersk i bokseringen legger Elgan lite vekt på når hun nå skal lære å slåss med bare nevene.

– Jeg er ny på den internasjonale arenaen på boksefronten, men jeg kommer dit med veldig mye kamperfaring. Jeg har vært i ringen utallige ganger før og føler jeg er merittert.

– For meg er det naturlig å gå for å vinne hver gang. Og det tror jeg er en bra ting, for da gir jeg det lille ekstra. Å gå inn med null respekt er viktig i en idrett som boksing, om du i det hele tatt skal hevde deg, mener den ambisiøse kampsportutøveren.

PRESIDENTEN JUBLER

– Hun er en tøff jente, som har vært innom boksingen før også, men som hovedsakelig har vært i kickboksing. Nå har hun valgt boksing, og det er jo vi veldig glade for, sier Odd Haktor Slåke, president i Norges Bokseforbund.

Han vurderer potensialet som «veldig bra». Og argumenterer med at Elgan er veldig treningsvillig og har ”de fysiske og mentale tingene på plass”.

BØR SIKTE MOT OL

– Hva bør være et naturlig mål med tiden?

– Vanskelig for meg å si det, men jeg tror hun kan nå veldig langt.

– Snakker vi OL?

– Ikke det førstkommende, men i 2016 bør det absolutt være et mål, sier Slåke.

Hovedpersonen blir ikke slått ut av presidentens uttalelser.

– Jeg skal ikke sitte her i 2012 og snakke om Rio-OL, men boksing er en OL-gren, og det er det som gjør at jeg valgte å satse boksing nå.

– Jeg har en sinnsyk treningsmotivasjon og har hatt noen tøffe uker nå, men det eneste jeg tenker på er at jeg vil kjapt hjem og trene, skratter Fam Elgan på telefon hjem fra Kreta.

Artikkeltags