Boasson i Tour de Krasj

Edvald Boasson Hagen til høyre.

Edvald Boasson Hagen til høyre. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Veltmarerittet i Tour de France er det drøyeste Edvald Boasson Hagen (25) har opplevd.

DEL

To ganger på tre dager har nordmannen vært svært tett på stygge velt. Begge ganger har rudsbygdingen hatt englevakt og sluppet unna med en hårsbredd. Fredag ble Boasson Hagen igjen reddet av mesterlig sykkelhåndtering.

– Jeg klarte å bråbremse, styre ned i grøfta og ut på et jorde - som så mange ganger før. Da unngikk jeg velt, men punkterte og måtte få nytt hjul. Et så stort krasj tror jeg ikke at jeg har vært med på før. Jeg er bare glad for at jeg ikke lå midt inni der selv. Men det føltes absolutt nære på da jeg sto der i grøfta mens alle rundt meg lå nede. Da er man ganske nær å ryke med selv, slo Edvald Boasson Hagen fast overfor NTB.

To dager tidligere var han eneste av tre Sky-ryttere på siden av hverandre som slapp helskinnet unna i inngangen til spurten i Rouen.

Da smalt lagkameratene Mark Cavendish og Bernhard Eisel i bakken.

Fredag gikk minst to store velt før det komplette kaos oppsto. Fire ryttere måtte bryte som følge av kjempekrasjet.

NERVØST FELT

Samtlige etapper i Tour de France hittil har vært skjemmet av flere velt. Fredagens kjempekrasj rundt 25 kilometer fra mål er den største hittil og gikk hardt ut over sammenlagtkandidater som Ryder Hesjedal, Thomas Voeckler, Alejandro Valverde, Janez Brajkovic og Fränk Schleck.

– Alle er nervøse, alle vil være først, alle er på et høyt nivå og prøver å presse grensene litt ekstra. Og alle forsøker å komme seg til front uten at veien er bred nok. Da blir det velt, forklarte Boasson Hagen.

Heldigvis for Sky-laget til nordmannen satt sammenlagtfavoritt Bradley Wiggins foran i hovedfeltet. Uheldig for både Boasson Hagen og laget ble spurtkanonen Mark Cavendish hindret.

– Jeg er ikke sikker på hva som skjedde. Alle gikk i bakken, og veien ble fullstendig blokkert. Heldigvis var Wiggins foran og jeg bak, ikke omvendt. Laget skal være fornøyd med det, men kjedelig var det at både Cavendish og jeg punkterte. Da forsvant alle muligheter i spurten.

SAGAN-SHOW

I fravær av rundt 120 ryttere - og ikke minst verdensmester Mark Cavendish - ble det massespurt uten Sky-ryttere i front. Superstjerneskuddet Peter Sagan viste seg best også på flatmark og tok sin tredje etappeseier i Tour de France-debuten.

Slovaken har fra før vunnet første- (søndag) og tredje etappe (tirsdag) og leder klart i kampen om den grønne sprinttrøyen.

– I går var jeg uheldig med velt. I dag beviste jeg for meg selv at jeg kan kjempe om den grønne trøya, sa Sagan.

Seieren var Liquigas-fantomets 16. denne sesongen.

Tyske André Greipel hadde muligheten til å vinne sin tredje etappe på rad, men måtte gi tapt mot den 22 år gamle slovaken. Treer ble australske Matthew Goss.

– Han kjører sterkt og har alltid vært sterk. Det er imponerende, sa Edvald Boasson Hagen om rivalen.

Nordmannens felt tråkket til mål over to minutter bak vinneren.

Sveitsiske Fabian Cancellara beholdt gul ledertrøye som sammenlagtleder.

Lørdag venter den første fjelletappen i årets Tour de France - og store omveltninger i sammendraget.

Artikkeltags