Gå til sidens hovedinnhold

Brækhus møtt med buing da hun forsvarte VM-beltene

Artikkelen er over 2 år gammel

Cecilia Brækhus måtte ta telling for første gang i karrieren, men slo Kali Reis på poeng i en dramatisk kamp i Carson i Los Angeles natt til søndag.

Brækhus var storfavoritt før kampen, men seieren kom ikke uten dramatikk.

36-åringen sank ordentlig dypt i knærne i den sjuende runden etter en klokkeklar høyre fra Reis, og også i den påfølgende runden ble den norske boksedronningen tydelig rystet.

– En utrolig motstander

Det er uklart om Brækhus faktisk var nedi kanvasen i den sjuende runden, men hun måtte uansett ta telling.

– Hun er veldig sterk, hun er større enn meg og det var et bra slag. Jeg vil ikke ta noe vekk fra henne, hun bokset en god kamp, men jeg kom tilbake på beina og gjorde ferdig kampen. Jeg tenkte «OK, dette skjedde», men tok meg sammen, avsluttet kampen og tok beltene mine, sa Brækhus på pressekonferansen etter kampen og skrøt samtidig av Reis.

– Jeg har ikke hatt det så gøy på lenge, og jeg hadde en utrolig motstander. Jeg trengte en som kunne få det beste ut av meg, så jeg gikk to vektklasser opp og visste hun ville gi alt for å ta beltene. Hun var helt klart en verdig motstander for dette historiske øyeblikket, sa hun etter å ha bokset på HBOs hovedkanal.

Buing 

«The First Lady» halte i land en grei poengseier etter at dommerkortene viste 97-92, 96-93, 96-93, men bergenseren ble møtt med buing etter kampen.

Da hun fikk mikrofonen i ringen begynte det amerikanske publikummet å bue mens Reis' støtteapparat løftet den amerikanske bokseren opp og bar henne rundt.

– Det bryr jeg meg ikke om. Det er så mye tilbakemeldinger om at det var en fantastisk kamp. Dette var den første kvinnekampen på HBO, og det var en forrykende kamp. Jeg kunne selvfølgelig vært foruten den ene tellingen, men alt i alt har vi laget historie på den beste måten noensinne, sa Brækhus til de norske mediene.

Ubeseiret 

Seieren er Brækhus' 33. i proffkarrieren – og kan åpne opp enda flere dører for fremtidige kamper i USA. Tidligere på dagen meldte ESPN at bergenseren får 50.000 dollar, rundt 400.000 kroner, for kampen mot Reis.

Brækhus har tidligere uttalt at hun ønsker å få til et stormøte mot Cris Cyborg, og brasilianeren var ringside i Los Angeles fredag.

Hun ankom arenaen med sitt tittelbelte i MMA, og var for anledningen kledd i en t-skjorte hvor det sto «Cyborg vs. Braekhus».

Hun satt med det videre fyr på ryktene om at de to vil møtes i ringen i fremtiden.

Kommentarer til denne saken