Gå til sidens hovedinnhold

Tror Brækhus kan bli en stjerne i USA

Artikkelen er over 2 år gammel

Cecilia Brækhus undervurderer ikke Kali Reis, men føler seg roligere enn på lenge før hun som første kvinnelige bokser skal bokse på hovedkanalen til HBO. Nå blir hun spådd en stjernekarriere i USA.

Brækhus setter sine VM-belter på spill når hun møter amerikanske Reis i Carson i Los Angeles natt til søndag norsk tid.

Kampen blir den siste før hovedkampen mellom Gennady Golovkin og Vanes Martirosya. Den norske boksedronningen har fått mye oppmerksomhet i USA ettersom kampen mot Reis blir den første kvinnelige kampen som vises på HBOs hovedkanal.

Det virker imidlertid ikke å prege 36-åringen.

– Jeg får masse spørsmål om jeg kjenner på presset, men det er lenge siden jeg har vært så rolig. Jeg tror det skyldes menneskene rundt meg, sier hun til NTB.

Brikkene som falt på plass

Hun forteller om en plan som startet for ni måneder siden da Bernie Bahrmasel i K2 Promotions foreslo at hun burde ta turen og bokse i Statene.

Brækhus skulle i utgangspunktet bokse i Las Vegas der Golovkin skulle møte Saul «Canelo» Alvarez, men mexicaneren måtte trekke seg fra kampen grunnet å ha testet positivt på det forbudte stoffet clenbuterol.

Golovkin var imidlertid innstilt på å bokse 5. mai, og til slutt ble det klart at han skal møte armenske Martirosya, mens Reis ble klar som Brækhus' motstander.

Saken fortsetter under bildet

 

De siste ukene har Brækhus ligget i hardtrening under ledelse av nederlandske Lucia Rijker.

– Det er helt vanvittig hvordan alle bitene bare har falt på plass, og i overmorgen skal jeg opp og lage historie på amerikansk fjernsyn, sier hun.

Reis bokser i utgangspunktet i mellomvekt, men går to vektklasser ned for å møte Brækhus. Den amerikanske 31-åringen har 13 seirer og seks tap på CV-en som proffbokser, men Brækhus påpeker viktigheten av å se bak resultatene.

– Jeg vet at mange er opptatt av «recorden» hennes. Men for å kunne lese av den må man kunne boksing. Hvis man bare ser på et tap og sier at det er tap, er man i trøbbel. Du må se hvem de taper mot, sier hun og eksemplifiserer med at Reis blant annet gikk ti runder mot tyske Christina Hammer til tross for at det ble tap både i 2015 og 2016.

Tynnere og hardere hansker

Reis kommer fra poengseier mot Tiffany Woodard i november i 2017, og Brækhus er forberedt på at den amerikanske bokseren vil kjempe med nebb og klør.

– Jeg vet at hun er en fighter. I tillegg har hun den amerikanske stilen hvor hun ligger veldig dypt og leter etter den ene åpningen som kan avslutte en kamp.

Faren for at Reis finner nettopp den ene åpningen blir ytterligere forsterket av at hanskene de to skal bokse i er både tynnere og hardere enn det Brækhus har bokset med tidligere i sin proffkarriere.

– Jeg har aldri bokset med så tynne og harde hansker før. Det blir veldig nytt og spennende, sier hun og legger til at hun heller ikke kan ta for mye hensyn til hanskene hun skal bokse i.

– Man må være litt påpasselig med forsvaret sitt. Man kan ikke ta for mye risiko, men samtidig må jeg bokse min kamp og ta de mulighetene som kommer.

Tror hun kan bli stjerne i USA

Bernie Bahrmasel i K2 Promotions mener Cecilia Brækhus har alle elementene som trengs for å bli en virkelig stor boksestjerne også i USA.

Bahrmasel skal hjelpe Brækhus med å skape henne et navn også på andre siden av Atlanteren. Han sier at han raskt tenkte at den norske boksedronningen kunne bli en favoritt blant amerikanerne.

Saken fortsetter under bildet

 

– Jeg tenkte at jeg kunne gjøre henne til en stjerne om hun kom til USA. Hun har en markedsverdi, og om du er en merkevare eller en sponsor som ønsker å selge noe til folk, er hun perfekt. Hun er nydelig, sjarmerende og den beste kvinnelige bokseren i verden. Og hun er seg selv, noe som selger her, sier Bahrmasel til NTB.

Brækhus' kamp mot Reis vil bli vist på hovedkanalen til HBO. Storkanalen har aldri tidligere vist en kvinnelig boksekamp live, og etter at nyheten ble sluppet viste amerikansk presse tydelig interesse for Brækhus.

– Det var overveldende. Telefonen min ville ikke slutte å ringe. Alle visste at hun skulle bokse på stevnet, men da de kunngjorde på fredag var det noe som ikke hadde skjedd på 43 år, sier Bahrmasel og legger til at Brækhus' historie gjør at hun har noe å fortelle i tillegg til de sportslige ferdighetene.

Banebrytende 

– De liker hvor hardt hun jobbet for å oppheve proffboksingsforbudet i Norge, hvor stor hun er i hjemlandet og at hun har alle beltene. HBO elsker å fortelle historier. Det hadde vært noe annet om hun kun var en god bokser, men ikke hadde en historie å fortelle.

Han snakker om «de største kampene» på spørsmål om hvor han ser Brækhus vil ta veien etter kampen mot Reis.

– Hun kan bli veldig stor. Hvis hun fortsetter å trene og gå kamper her, er det alltid rom for stjerner her nede. «Sky is the limit», og dette er et banebrytende trekk.

Brækhus går i ringen rundt klokken 05.00 søndag morgen norsk tid.

Sendes i Norge

VG+ har sikret seg rettighetene til å vise boksekampen mellom Cecilia Brækhus og Kali Reis når de møtes i USA 5. mai.

Det har vært mye usikkerhet om Brækhus-kampen ville bli tilgjengelig for norske seere, men torsdag ble det kjent at VG viser kampen bak betalingsmur, på VG+.

– Vi er veldig glade for å gi det norske folk mulighet til å se Cecilia Brækhus i nok en viktig kamp. Vi vet av erfaring at interessen for Brækhus er veldig stor, sier strategidirektør Thomas Manus Hønningstad i VGTV til VG.

Avisen ønsker ikke å fortelle hvor mye de har betalt for rettighetene til å vise den ubeseirede norske boksedronningen forsvare sine fem VM-titler.

Brækhus selv var også svært fornøyd med at norske TV-seere nå får muligheten til å se henne bokse i USA. Hennes kamp mot Reis blir den første kvinnekampen noensinne som vises på hovedkanalen til HBO.

– Jeg er veldig glad for at alle hjemme i Norge får se dette. Kanskje kan folk forstå betydningen av denne kampen litt bedre. Dette er idrettshistorie, og det ville vært forferdelig om det ikke ble vist i Norge, sa Brækhus til pressen like etter at det ble kjent at kampen vises på VG+.

Kommentarer til denne saken