Fikk sin første seier på norsk jord

Tim-Robin Lihaug tok hadde full kontroll på ukrainske Vasil Kondor, og tok en overlegen seier på poeng etter åtte runder lørdag kveld i Sør Amfi. (Foto: NTB scanpix)

Tim-Robin Lihaug tok hadde full kontroll på ukrainske Vasil Kondor, og tok en overlegen seier på poeng etter åtte runder lørdag kveld i Sør Amfi. (Foto: NTB scanpix)

Artikkelen er over 1 år gammel

Tim-Robin Lihaug (25) hadde kniven på strupen, men bokseren slo bokstavelig talt tilbake etter et tungt 2017.

DEL

Sotrastrilen hadde tapt tre av de fire siste kampene sine før lørdagens møte med ukrainske Vasil Kondor, som ikke hadde vunnet en kamp siden 2008. Siden den gang hadde Lihaugs 37-årige motstander tapt 13 kamper på rad, og etter kampen i Arendal ble det 14 på rad.

– Det ser selvfølgelig ikke særlig bra ut. Men man kan også lese seg blind. Faktum er at han har møtt enkelte svært bra boksere som han har gått tiden ut med, sa 25-åringen om motstanderen sin til Dagbladet før kampen.

Suveren poengseier

Lihaug hadde full kontroll fra start i kampen. Forskjellen på en som er ranket på 624 av 817 i lett tungvekt og Lihaug, som er ranket på 117.-plass, var rett og slett for stor til at det skulle bli spennende.

25-åringen fikk inn flere gode treffere på sin tolv år eldre motstander, og Kondor var tydelige rystet flere ganger i løpet av oppgjøret. Ukraineren holdt seg likevel oppe, og unngikk dermed sitt tiende tap på knockout i karrieren. Det ville også blitt Lihaugs tiende knockoutseier i karrieren.

Det ble i stedet poengseier etter de 18 rundene. Uansett ble det en lettelse for bokseren, som hadde et stort press på skuldrene sine før kampen etter et tungt 2017, der han ble påført to av karrierens fire tap.

– Jeg forstår at folk tviler på meg nå, sa Lihaug til Dagbladet før lørdagens kamp.

Etter poengtapet mot russiske Sergej Gorokhov 30. september i fjor gikk han også noen runder med seg selv.

Tror på nye tittelkamper

Han ville fortsette. 25 år er ingen alder for en proffbokser, og han la oppladningen til lørdagens kamp hjemme i Bergen. Etter flere år alle andre plasser enn i hjemme. Før Kondor-kampen har han for det meste bodd hjemme på gutterommet. Trener Trevor Ambrose har vært med ham i Bergen, i tillegg til en personlig trener. Lihaug har også hatt noen turer til Oslo. Der han har trent med tidligere proffbokser Thomas Hansvoll.

Lihaug står med 17 seire og fire tap på sine 22 proffkamper. Kondor har 18 seire, 19 tap og en uavgjort kamp i karrieren, men hans siste seier kom altså for ti år siden.

– Vinner jeg, så er det faktisk ikke langt unna nye sjanser til tittelkamper, sa sotrastrilen i intervjuet med Dagbladet før kampen.

Uansett har Lihaug fått sin første seier på norsk grunn.

Artikkeltags