38-åringen har kjempet seg tilbake i verdenstoppen

Bordtennisspiller Tommy Urhaug har startet med to seiere i årets VM for funksjonshemmede. Han spiller kvartfinale fredag kveld. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Bordtennisspiller Tommy Urhaug har startet med to seiere i årets VM for funksjonshemmede. Han spiller kvartfinale fredag kveld. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter noen svake sesonger, er Tommy Urhaug tilbake i den ypperste verdenseliten. I helgen håper han på nok et VM-gull.

DEL

Bordtennis-VM for funksjonshemmede spilles i Slovenia denne uken. 38-åringen fra Radøy har startet med to strake seiere – og seier i gruppen sin.

– Spillet er stigende. Han startet litt nølende i begge kampene, men når det løsnet gikk det veldig greit, er dommen fra trener, Jan Bergersen, etter de to første VM-kampene.

Tilbake i toppform

Urhaug har en lang merittliste, blant annet med fire VM-gull og gull fra Paralympics i 2012, men de siste sesongene har vært godt under pari.

Denne sesongen har derimot 38-åringen fått en solid opptur. Mye av æren gir han til den Bergen-baserte treneren Aleksey Yefremov, som har jobbet tett med Urhaug den siste tiden.

– Tommy har hatt en veldig god vår, hvor han avanserte fra 6.-plass til 2.-plass på verdensrankingen. Det er sjelden jeg har sett ham særlig bedre enn nå, sier Jan Bergersen.

Urhaug har vunnet to av de tre internasjonale turneringene han har spilt denne sesongen. Han er enig i at han nå er tilbake på sitt toppnivå.

– Det er en veldig god følelse. Spillet er bra, og jeg er tilbake der jeg ønsker å være. Jeg er absolutt enig i at den perioden som har vært nå er opp mot mitt aller beste, sier Urhaug.

Klar for kvartfinale

Fredag kveld spiller Urhaug kvartfinale i para-VM. Semifinale og finale spilles på lørdag. Urhaug har målet klart:

– Målet er helt klart å kjempe om medalje. Jeg vet at det er mulig, hvis jeg får til spillet. Nå har jeg fått starten som jeg ønsket, kroppen kjennes bra og spillet sitter. Jeg er ikke mindre optimist nå, sier han.

– Det jeg har sett av Tommy i forberedelsene viser at han er god nok til å vinne. Nå handler det om å gjøre alt riktig, sier trener Jan Bergersen.

Det meste tyder på denne ukens VM er det siste verdensmesterskapet Urhaug spiller. Han er innstilt på at Paralympics i 2020 blir hans siste mesterskap.

Artikkeltags