«Rockeren» fra Bergen tok EM-sølv

Sølvjubel: Nesttun-gutten Brian Galtung Døsvig Kjær (18) tok EM-sølv på Island i bowling. Han beskrives som en kar som går sine egne veier for å oppnå suksess.

Sølvjubel: Nesttun-gutten Brian Galtung Døsvig Kjær (18) tok EM-sølv på Island i bowling. Han beskrives som en kar som går sine egne veier for å oppnå suksess. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Brian Galtung Døsvig Kjær (18) har en spesiell teknikk som nesten sikret ham gullet i junior-EM i bowling.

DEL

Nesttun-gutten fikk totalt 3.950 poeng på de 18 seriene. Det tilsvarer et snitt på 219,4 poeng per serie, noe som utvilsomt er en respektabel poengsum.

– Jeg har jobbet hardt for å få en medalje i EM, så det betyr mye for meg å få den, sier han i en pressemelding fra Norges Bowlingforbund etter å ha tatt sølvet.

Liker å bli presset

Etter 18 serier var han helt avhengig av en «spare» eller «strike» i hans siste rute for å sikre seg sølvmedaljen. Foran tilskuerne holdt han hodet kaldt og kastet en av sine mange fulltreffere, en ny «strike».

– Jeg liker pressede situasjoner, og synes det er gøy å kunne avgjøre selv. Jeg blir mer tent enn nervøs, sier Kjær.

18-åringen beskrives på en noe spesiell måte av Norges juniorlandslagstrener Peppe Engström.

– Brian er en «rocker», en gutt som våger å gå sine egne veier, forteller han.

– Han har også blitt mye mer tydelig i sin idrettsrolle, med mat, orden og alt slikt, roser Engström ham.

– Jobber i ensomhet

Kjær trener bowling i Bergen fem dager i uken. Han satser med andre ord stort på idretten. Sølvmedaljen fra helgen er et av høydepunktene i karrieren så langt.

– Ja, dette er uten tvil det vanskeligste å oppnå som jeg har klart. Jeg har blitt NM-mester før, og første gangen var det selvfølgelig stort, men dette er veldig stort, sier Kjær, som har en noe spesiell spillestil.

Han kaster kulen med begge hendene, noe som er en relativt ny spillestil som flere og flere spillere tar i bruk.

– Brian jobber mye i ensomhet i Bergen. Han spiller tohånds, noe som innebærer at han på mange måter selv må finne sine egne veier til et fremgangsrikt spill, sier Engström.

Kjær vant sølvmedaljen i «All Events». Der er det den totale poengsummen fra de tre konkurransene i double, lag og single som avgjør plasseringen.

Artikkeltags