Gå til sidens hovedinnhold

Amerikansk magasin reagerer på antall Brækhus-kamper

Artikkelen er over 2 år gammel

Mener Cecilia Brækhus aktivitetsnivå er «bortimot uhørt». 37-åringen trekker frem flere grunner til antall kamper.

LOS ANGELES (Nettavisen): Når Cecilia Brækhus entrer ringen mot Aleksandra Magdziak-Lopes i Los Angeles natt til søndag norsk tid, blir det 37-åringens tredje kamp i år.

Tidligere i år har hun vunnet mot Kali Reis og Inna Sagajdakovskaja i henholdsvis mai og september.

Kampen blir også bergenserens 35. siden proffdebuten i 2007. Brækhus er som kjent ubeseiret så langt.

Cecilia Brækhus har gjort det til en vane å gå 3–4 kamper i året, et høyt antall for en suksessrik proffbokser.

Det er noe amerikanerne reagerer på, skal man tro magasinet Boxing Scene. 

Under et intervju med Brækhus i forkant av helgen, ble hun spurt om det høye antall kamper hun går. Magasinet skriver at en slik aktivitet er «bortimot uhørt på det høyeste nivået i denne sporten».

– Jeg tror at det er litt nytt for det amerikanske publikum og amerikanske journalister, men det er ikke nytt for meg. Jeg gjør det fordi jeg liker det, svarte Brækhus magasinet.

– Hva tror du amerikanerne tenker om at du går 3–4 kamper i året?

– De stusser litt over det, sier Brækhus til Nettavisen.

Flere årsaker

Bergenseren gjentar at hun går så mange kamper fordi hun liker å holde seg aktiv, og fordi hun fortsatt synes det er moro. I tillegg har suksessen ført til at tilbudene renner inn.

– Jeg er jo en populær bokser. De fleste bokserne har jo et problem og det er jo at de ikke får kamper og TV-plass, mens jeg har det jo nærmest motsatt. Jeg kan jo egentlig bokse hvor som helst i verden, forklarer Brækhus.

«The First Lady» trekker også frem at hun har en smart boksestil, som gjør at hun ikke trenger lang restitusjonstid.

– Jeg er jo en god bokser, så jeg tar ikke så mye juling. Jeg er egentlig klar til å bokse igjen etter ganske kort tid etter kamp, sier Brækhus.

Superkamp?

Cecilia Brækhus er storfavoritt mot Aleksandra Magdziak-Lopes, som har 18 seire, 3 uavgjorte, 4 tap i sin proffkarriere. 

Brækhus vil imidlertid ikke ta seieren på forskudd og har advart om at kampen blir tøffere enn mange tror. Går det som de fleste ser for seg, at Brækhus fortsetter som ubeseiret, vil mange være interessert i hennes neste trekk.

Ved Brækhus’ forrige kamp i Los Angeles, dukket MMA-stjernen Cris Cyborgopp i en «Cyborg – Brækhus 2019»-t-skjorte.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Cyyborg har meldt sin ankomst til lørdagens kamp også, men Brækhus forteller at hun ikke venter noe nytt stunt fra Cyborg.

Brækhus sier også at «alle» vet at det er interesse fra begge parter om å få til en kamp, som blir sett på som den kvinnelige versjonen av oppgjøret mellom Floyd Mayweather og Conor McGregor.

– Det er ikke noen hemmelighet. De er fremdeles veldig interesserte, sier Brækhus og minner om at Cyborg har to kamper igjen av sin UFC-kontrakt slik at en eventuell kamp først kan skje i 2019.

– Hun sagt at hun har lyst på en boksekamp mot verdens beste kvinnelige bokser og det er jo meg. Det er selvfølgelig noe som ville vært en megakamp. Det ville vært enormt, sier Brækhus til Nettavisen.

Hun innrømmer at Cyborgs nærvær ved ringen gjør lørdagens kamp mer spesiell.

– Ja, absolutt. Interessen for en kamp mot henne er jo veldig stor her allerede, og jeg tror ikke akkurat interessen blir mindre når hun sitter ringside. Sist gang så eksploderte jo da hun kum med den T-skjorten. Det tok helt av i sosiale medier. Så det er en fin måte å bygge opp interessen på, sier Brækhus.

I tillegg til Cris Cyborg har store boksepersonligheter som Laila Ali og Christina Hammer meldt sin ankomst til StubHub Center i Carson.

Pipekonsert sist

StubHub Center-publikumet viste ikke bare kjærlighet sist gang Brækhus var i ringen der. Etter at bergenseren hadde vunnet på poeng mot Kali Reis, ble Brækhus møtt med pipekonsert.

Det er ikke noe Brækhus bruker mye hjernekapasitet på.

– Det er vel egentlig ingen som tenker på den forrige kampen lenger. Det eneste man husker er at det var en spennende og underholdende kamp med to gode boksere, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

Brækhus mener det faktum at hun er tilbake i StubHub Center og går hovedkampen på HBO-stevnet snakker for seg selv.

– Boksepublikumet vil ha action og det er vel egentlig bare det som betyr noe. Jeg er et sikkert kort og leverer underholdende, gode kamper, og det setter boksepublikumet pris på. Og det vet TV-kanalene og promotører. Alle vet at de får valuta for pengene, sier mesteren.

Brækhus’ kamp mot Aleksandra Magdziak-Lopes skal etter planen gå av stabelen klokken 06 søndag morgen norsk tid. Resultatet kan du lese om i Nettavisen. 

Kommentarer til denne saken