Seier for Cecilia – takket Koengen med tårer i øynene

Cecilia Brækhus takket bergenserne etter seieren.

Cecilia Brækhus takket bergenserne etter seieren. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Cecilia Brækhus med overlegen seier over Farias på hjemmebane.

DEL

Se pressekonferansen etter kampen i videovinduet over.

– Dette er høydepunktet i karrieren min, det største jeg er opplevd, sa Cecilia Brækhus etter kampen.

Hun klarte ikke å holde tårene tilbake.

– Jeg kan ikke beskrive hvordan det føles. Det er så stort! Dette er helt uvirkelig. Jeg vet ikke hvordan jeg skal toppe dette.

Tusenvis av bergensere møtte opp på Koengen for å se Cecilia Brækhus og Erica Farias i ringen. Brækhus satt alle sine fem belter på spill.

– Dette kunne ikke vært bedre. Jeg må takke Farias for en fantastisk kamp, herregud for en dame!

Hun tror alle skjønner hvor hardt arbeid som ligger bak.

– Nå reiser vi til Las Vegas, og så tar vi hele Bergen med oss. Tusen, tusen takk til hele Bergen. Dette er fantastisk! Dere skapte det største øyeblikket i min karriere, sa boksedronningen etter kampen.

Cecilia Brækhus kjempet hardt foran tusenvis av bergensere på Koengen.

Cecilia Brækhus kjempet hardt foran tusenvis av bergensere på Koengen. Foto:

Kampen runde for runde:

1. runde: Farias gikk noe aggresivt til verks, men Cecilia smatt unna. De kjente litt på hverandre, før Brækhus fikk inn et par slag. Jevn runde, men Brækhus vant nok den.

2. runde: Cecilia fikk inn et par slag umiddelbart. Virker å ha et lite overtak på sin motstander. Mye dansing i sirkel i runde to.

3. runde: Faris smilte hånlig til hjemmehåpet, men like etterpå fikk Cecilia fikk inn et kjempetreff som løftet hele Koengen. Ikke plag villdyret, Farias!

4. runde: Jevn runde. Farias er tett på Brækhus hele tiden.

5. runde: Brækhus med et lite overtak, men Farias var aggresiv. Prøvde stadig å presse Brækhus ut mot tauene. Vi er halvveis.

6. runde: Fortsatt et lite overtak til Brækhus, men hun fikk ikke inn de kraftigste slagene. Farias lå så tett på, og var ofte borte og klemte på mesteren.

7. runde: Så smalt det litt fra begge to. Farias fikk presset Brækhus inn i et hjørne, men mesteren kom seg ut og fikk satt noen saftige slag!

8: runde: Cecilia fikk først inn et slag, så traff Farias. Begge virket noe slitne, forståelig nok.

9. runde: Nok en jevn runde. Begge begynner å bli noe uryddig i gangen. Farias gikk aggresivt til verks, men Cecilia forsvarte seg godt. Siste runde nå.

10. runde: En rolig start ble til en knall avslutning. Begge hamret løs med alt de hadde. Begge strakk en triumferende hånd i været i det gongongen gikk! Det skal avgjøres på poeng!

Cecilia vinner på poeng! 99-91, 99-91, 98-92 fra dommerne! Hun forsvarer sine fem belter! Koengen går bananas!

Cecilia Brækhus klarte ikke å holde tårene tilbake da vinneren ble annonsert.

Cecilia Brækhus klarte ikke å holde tårene tilbake da vinneren ble annonsert. Foto:

God stemning

Legendariske Michael Buffer, mannen bak «Lets get ready to rumble», ble intervjuet like etter klokken 23. Han dro den i utgangspunktet gode stemningen på Koengen opp til nye høyder. Det nærmer seg.

2314: Musikken har blitt slått av, og det eksploderer på Koengen! Alle vet hva som er i ferd med å skje. Nå skal Nystemten synges.

2318: Vanvittig trykk på Nystemten fra det som må være nærmere 10.000 tilskuere på Koengen. Michael Buffer tar plass i ringen og introduserer Erica Farias, til pipekonsert fra publikum.

2324: Etter en lang innmarsj av Farias eksploderer Koengen på ny i det Michael Buffer roper navnet til Cecilia Brækhus.

2327: For et vanvittig trykk det er på Koengen nå! «Ja, vi elsker» kunne antakelig høres helt til Oslo!

BA-abonnent? Da kan du lese deg opp før storkampen:

Det ble bokset fem kamper før hovedattraksjonen Brækhus-Farias.

Den første kampen var en showkamp mellom Hadi Srour og Mohammed Asghar. Den måtte avgjøres på poeng, og dommerne kom frem til at kampen endte uavgjort.

Showkamp mellom Hadi Srour og Mohammed Asghar endte uavgjort.

Showkamp mellom Hadi Srour og Mohammed Asghar endte uavgjort. Foto:

Seier til favorittene

Den første av fire proffkamper gikk mellom islandske Valgerur Gudsteindottir og ungareren Marianna Gulyas. Gulyas måtte tåle mye juling, og gikk i bakken allerede i første runde. Hun klarte likevel å stå løpet ut og kampen måtte avgjøres på poeng. Etter fire runder ble Gudsteinsdottir ikke overraskende tilkjent en overlegen seier med sifrene 40-35, 40-35 og 40-35 fra dommerne.

Valgerur Gudsteindottir i slaget mot Marianna Gulyas. Førstenevnte vant på poeng.

Valgerur Gudsteindottir i slaget mot Marianna Gulyas. Førstenevnte vant på poeng.

Kampen mellom Brækhus' sparringspartner Joanna Ekedahl fra Sverige og Nikolett Papp ble jevnere enn mange hadde trodd på forhånd. Ungareren Papp måtte tidlig få behandling for et stygt kutt over høyre øye i 1. runde, men kom tilbake og fikk inn en treffer som sendte Ekedahl rett i bakken.

Svensken så noe rystet ut, men var best i de påfølgende rundene. Hun ristet litt på hodet idet siste runde var over, men ble tilkjent seieren av dommerne. 40-36, 40-36 og 39-37 lød dommen fra dommerne.

Svenskehjelp

Kveldens første proffkamp for herrer mellom norske Kevin Melhus og svenske Tobias Alexandersson ble kveldens så langt korteste. Den skulle opprinnelig gått over seks runder, men allerede i runde to måtte dommerne avbryte. Melhus hamret løs på svensken, og fikk inn en slager som sendte Alexandersson rett i bakken. Dommerne anså det ikke som forsvarslig å fortsette, og ga Melhus seieren på teknisk knockout.

Kevin Melhus sikret seier på teknisk knockout mot svenske Tobias Alexandersson.

Kevin Melhus sikret seier på teknisk knockout mot svenske Tobias Alexandersson.

Melhus skulle egentlig bokset mot Josh Burke, men briten trakk seg for bare noen dager siden. Alexandersson stilte opp på meget kort varsel.

– Det er bare å ta av seg hatten for Tobias. Jeg har stor respeket for alle som går i ringen, og at han stiller opp på så kort varsel. Han er en kriger, en skikkelig svensk kriger, sa Melhus i intervjuet etter kampen.

Ny knockout

Den siste kampen før øyeblikket alle venter på gikk mellom Simen Nysæter og Miklos Kovacs. Nysæter tilhører Brækhus' promoselskap, First Lady, og gjore sin proffdebut i kveld.

Debuten kunne nesten ikke gått bedre. Nysæter vant den første runden 10-8, og klinket til fra start i den andre. Debutanten sendte sin motstander ned for telling. Kovacs prøvde å reise seg, men klarte det ikke, og Nysæter seiret på knockout.

Battle of Bergen

Program:

1930: Hadi Srour vs. Mohammed Asghar
2000: Valgerur Gudsteindottir vs. Marianna Gulyas
2030: Joanna Ekedahl vs. Nikolett Papp
2115: Kevin Melhus vs. Tobias Alexandersson
2200: Simen Nysæter vs. Miklós Kovács
2300: Cecilia Brækhus vs. Erica Farias

Artikkeltags