Dale Oens romkamerater til EM

Sindri Thor Jakobsson og Sverre Næss fra Bergenssvømmerne er klare for EM. Det var de to som bodde på rom med Alexander Dale Oen under treningsleiren i Flagstaff i Arizona.

Sindri Thor Jakobsson og Sverre Næss fra Bergenssvømmerne er klare for EM. Det var de to som bodde på rom med Alexander Dale Oen under treningsleiren i Flagstaff i Arizona. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Sindri Thor Jakobsson og Sverre Næss velger å satse.

DEL

Det har vært noen tøffe uker for hele svømmemiljøet etter den tragiske bortgangen til Alexander Dale Oen.

Svømmestjernen ble funnet død under treningsleiren med landslaget i Flagstaff i Arizona.

Likevel har landslagssvømmerne valgt å dra til langbane-EM i Ungarn som starter neste mandag.

For to av dem har tiden etter dødsfallet til Dale Oen vært ekstra tung. 20-åringene Sverre Næss og Sindri Thor Jakobsson fra Bergensvømmerne bodde på rom med Dale Oen i Flagstaff.

– Det har selvfølgelig vært tøft. Det er helt naturlig. Men etter forholdene har vi det bra nå. Vi er begge tilbake i svømmemodus, og tenker aller mest på å svømme fort under EM, forteller Næss til BA.no.

OPTIMISTISKE

Brystsvømmer Næss og butterflyspesialist Jakobsson, håper at de kan imponere landslagsledelsen i Ungarn. Målet er OL i London i sommer.

– Det blir veldig spennende. EM er en hovedtest til OL. Vi gleder oss og er optimistiske. Vi føler oss klare, sier Jakobsson.

Begge er et lite stykke unna A-kravet til OL, men håper å kunne forbedre sine tider for å komme så nær så mulig en plass i OL-troppen.

– Vi har kun fokus på gode tider der nede. Jeg føler begge to har hatt en god progresjon de siste månedene, sier Næss.

STOR TROPP

Langslaget drar til Ungarn med en stor tropp. Det vil også være med et ekstra stort støtteapparat for å hjelpe utøverne under mesterskapet.

– Det er noe som har vært avtalt for lenge siden. Vi ønsker å gi erfaring til både svømmere og trenere ved slike mesterskap. Samtidig er det godt for svømmerne å ha folk rundt seg der nede. Vi vil ta kontakt med internasjonal media for å gi beskjed om at vi ønsker fokus på svømmingen. Vi kan ikke bruke tid på alt annet der nede, forteller landslagssjef Petter Løvberg til BA.no.

Les mer om Næss og Jakobsson sine tanker om EM og OL i fredagens utgave av BA.

I tillegg til Sverre Næss og Sindri Jakobsson drar disse utøverne fra Bergen til EM i Ungarn som starter neste mandag:

Lavrans Solli, Cecilie W. Johannessen, Monica W. Johannessen, Gard Kvale, Marco Aldabe Bomstad (alle fra Bergen Svømme Club). Henriette Brekke fra Sotra (svømmer for Stavanger Svømme Club) blir også med til EM.

Artikkeltags