Det var Heltne Nilsens første kamp siden overgangen fra Brann.

Han var ikke den eneste tidligere Brann-spilleren på banen. Yaw Ihle Amankwah spilte for Hobro. Midtstopperen fra Fana har vært i Danmark siden januar 2017.

Mens Heltne Nilsen var en av to sentrale midtbanespillere i et 4-4-1-1-system, startet Amankwah til høyre i en trebackslinje i Hobros 3-5-2-system. I andre omgang var han midtstopper i et 4-4-2-system.

Heltne: – Det blir bedre

– Det blir bedre. Det kommer til å bli virkelig bra. Det vil bli vanskelig å slå oss, slo Heltne Nilsen fast til Ritzau etter kampslutt.

Midtbanespilleren høstet skryt hos Horsens-trener Bo Henriksen etter kampen.

– Jeg synes at Sivert spilte fremragende. Han gikk inn og bandt tingene sammen. Vi skal selvfølgelig lære hverandre å kjenne, men jeg er ikke i tvil om at han kommer inn og blir en profil – i hvert fall for oss.

Ledet ved pause

Ved pause ledet Horsens 1-0 over Hobro, etter en første omgang der hjemmelaget var klart best. Det var færøyske Hallur Hansson som satte ballen i mål for «Den Gule Fare» etter 19 minutter. Ballen havnet i Hanssons bein etter et langt innkast. Jesper Rask i Hobro-buret levde ikke helt opp til etternavnet sitt om man skal gjøre en vurdering av reaksjonsevnen hans i den situasjonen.

Bare drøyt tre minutter etter hvilken ble det utligning. Emmanuel Sabbi ble klønete felt av Horsens Mads Juel Andersen. Dommeren ga straffe, men reprisen i Viaplays sending viste at fellingen skjedde like utenfor 16-meteren. Edgar Babayan gjorde ingen feil fra straffemerket.

– Det var hardt idømt. Dommeren bør være sikker når han blåser straffe. Jeg kan ikke forstå at han tror det skjedde innenfor feltet, sier Horsens-stopper Søren Reese til Viasat etter kampen.

Etter knapt 70 minutter ble det 2-1 til bortelaget. Babayan slo denne gangen innlegget, mens Sabbi helt uforstyrret kunne sette ballen i mål fra ti meter. Markeringen fra Horsens-forsvaret var fraværende, og Sivert Heltne Nilsen løp bakover i ingenmannsland, langt unna både Babayan, som slo innlegget, og Sabbi, som satte ballen i mål.

Qvist utlignet

Fem minutter før slutt utlignet Mikkel Qvist for Horsens. Han kranglet ballen i mål etter at Mathias Kristensen hadde headet ballen på tvers i feltet.

Dermed ble det 2-2, slik det også ble i tilsvarende oppgjør forrige sesong.

Hobro var nyopprykket forrige sesong i den danske Superligaen. De hadde imidlertid en forferdelig vårsesong, etter en strålende start. De har dessuten fått en svak start på årets sesong. De hadde fremdeles til gode å ta poeng denne sesongen etter de tre første serierundene.

AC Horsens endte på sjette plass forrige sesong, og fikk dermed plass i sluttspillet. Der vant de bare en av ti kamper, og beholdt derfor sjetteplassen. Sivert Heltne Nilsens nye klubb hadde en seier, en uavgjort og ett tap før søndagens kamp denne sesongen.

  • På denne lenken finner du informasjon om lagoppstilling, målscorere, kort og bytter.