Gå til sidens hovedinnhold

David Nielsen fristet av Godset

Artikkelen er over 7 år gammel

David Nielsen trener ikke Nest-Sotra i 2014.

– Jeg har gitt Nest beskjed om at jeg ikke kommer til å trene dem neste sesong, røper Nielsen til BA.

Han understreker at han ennå ikke har truffet noen avgjørelse for hva han skal gjøre neste sesong.

– Mye skjer. Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg skal. Men jeg vil være fair og gi beskjed i alle fall, sier han.

STRØMSGODSET?

– Det er ingen hemmelighet at vi ønsket å beholde David Nielsen. Når det er sagt, så er det ingen sure miner fra vår side. Vi ønsker David lykke til på veien videre, sier styreleder I Nest-Sotra Espen Strømme til Vestnytt.

Den populære treneren skal ha fått henvendelser fra andre norske klubber etter at interessen fra Strømsgodset ble kjent.

Får Strømsgodset det som de vil, skal Nielsen inn i rolle som assistenttrener i klubben. Det er også det mest sannsylige at han velger. Årets assistent hos serielederen, Bjørn Petter Ingebretsen, skal fra neste sesong bli ungdomstrener og ha mindre med A-laget å gjøre.

Tirsdag møtte Nilesen sportslig leder Jostein Flo og trener Ronny Deila i Godset, og legger ikke skjul på at en retur til Drammen er aktuelt. Han hadde suksess som spiller i Strømsgodset i 2008, og scoret ni mål før han reiste videre til Brann.

– Jeg har hele tiden hatt en god dialog med Strømsgodset. I mine øyner er de en av de mest spennende plassene i skandinavisk fotball, ut i fra hva klubben får ut av midlene sine og hva de presterer på banen. Fotballfilosofien deres passer meg også ganske godt, sier David Nielsen til BA.

BRUKTE TID MED DEILA

Nielsen har i år hatt stor suksess med Nest-Sotra, som har vært overlegne i høst og suser mot opprykk til 1. divisjon. Likevel er han altså mer enn fristet av å jobbe med laget som topper eliteserien.

– Jeg har en avtale med Nest-Sotra som går ut, og i og med at vi har gjort det så pass bra, så har folk lyst å se hva man gjør, er Nielsens enkle forklaring på interessen fra sin gamle klubb. Om møtene i går, sier han:

– Først og fremst handlet samtalene om å matche hverandres fotballfilosofi og tanker. Jeg brukte lang tid sammen med Ronny, slik at han får kjenne på hvor jeg vil og jeg hvor han står. Vi er på nett på de fleste parametrene, melder Nielsen. Men han avviser at han er klar for å gi Godset sitt «ja» ennå.

Det er klart jeg vil vurdere et tilbud fra dem, men når ting skjer har vi ikke satt noen dato for. Jeg har lyst å gjennomføre sesongen i Nest på en ordentlig måte. Det er det aller viktigste, at vi blir ferdig med det som er startet, sier Nielsen til BA.

Kommentarer til denne saken