Den bergenske overraskelsen

Bergen CKs Odd Christian Eiking var suveren på søndagens Norgescup på sykkel i Åsane.

Bergen CKs Odd Christian Eiking var suveren på søndagens Norgescup på sykkel i Åsane. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Odd Christian Eiking (18) sørget for jubel på hjemmebane i Norgescupen på sykkel.

DEL

Bergen CK-syklisten tok karrierens første seier i Norgescupen for seniorer under rittet i Åsane søndag hele ett minutt og 49 sekunder før nestemann kom i mål. 18-åringen var selv overrasket over det.

– Det var mer enn jeg hadde forventet, selv om jeg hadde et mål om å vinne. Det var litt overraskende, sier Eiking til BA.

SLAPPET ALDRI AV

Han rykket fra en stor utbrytergruppe mot slutten av den nest siste av de 14 rundene på til sammen 168 kilometer som ble syklet, og så seg aldri tilbake.

– Før den siste harde bakken fikk jeg beskjed om at jeg ledet med to minutter. Da visste jeg at jeg kom til å vinne, men jeg tok det ikke med ro før jeg så målseglet, forteller Eiking.

– Det var en løype som passet ham veldig godt. Odd Christian er veldig kjøresterk, og da gjaldt det bare å være smart. Det klarte han, smiler trener Olav Byrkjeland.

KAN KOMME PÅ KONTINENTALLAG

– Det er ikke hver dag en førsteårssenior vinner et Norgescup-ritt, legger treneren til.

Eiking går siste året på Toppidrettsgymnaset på Tertnes, og fra høsten kan det bli aktuelt å sykle for et kontinentallag.

– Målet mitt er å kunne leve av sykkelsporten, men vi får se hva som skjer. Jeg har snakket med noen lag, sier sykkeltalentet.

MISTET LEDERTRØYEN

Team Øster Hus Ridleys Filip Eidsheim syklet inn til en 4. plass en god stund etter vinneren, mens Sondre Sørtveit i Joker Merida tok 6. plassen etter å ha lagt i brudd i nesten hele rittet. Ingen av de to lokale syklistene virket fornøyd med det.

I kvinneklassen kom Vita Heine fra Bergen CK på 4. plass, mens Henrik Sandal fra samme klubb som Heine ble beste lokale utøver i juniorklassen. Kristoffer Madsen fra CK Bergen ledet Norgescupen sammenlagt for juniorer før søndagens ritt, men måtte gi fra seg ledertrøyen etter en 17. plass.

– Dette var ikke en løype som passet en spurter som meg veldig godt, men det kommer flere sjanser i Norgescupen og jeg vil gjerne ta trøyen tilbake, sier Madsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken