Det blir sykkel-VM i Bergen i 2017

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Rådhuset (BA): Det er bare å glede seg, Bergen er tildelt sykkel-VM i 2017!

DEL

Direktesendingen er nå over.

Jubelen sto i taket hos sykkelfolk, politikere og pamper som var samlet på Rådhuset i Bergen for å få med seg tildelingen av sykkel-VM for 2017. Bergen har drevet en årelang kamp for mesterskapet, og torsdag kom altså gladbeskjeden via en telefon fra UCI sitt hotell i Spania: Bergen har fått VM!

– VM i 2017 går til Bergen, kunne man høre UCI-representanten si på en dårlig telefonlinje før den absolutte jubel sto i taket på Rådhuset.

– Utrolig kjekt. Dette skal bli det beste arrangementet vi noen gang har arrangert. Fantastisk! gaulte en nær hysterisk byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen.

Deretter gikk hun direkte på TV2 Nyhetskanalen og lovet hele landet en enorm fest.

Arrangementet kommer til å gå over ni dager i september i 2017.

– Det er antakelig det største arrangementet vi kommer til å ha på veldig veldig lenge, så her er det bare å sette alle kluter til, sa ordfører Trude Drevland til BA etter at de første klemmene var overstått.

– Og da håper du fremdeles å være ordfører?

– For å si det slik, lysten steg betraktelig med dette.

156 MILLIONER

Som BA skrev i papiravisen torsdag, var det Steinar Remme, far til syklisten Stian Remme, som først kom med ideen om et VM til Bergen. Det skjedde etter et vellykket NM i Bergen i 2008.

– Vi hadde ikke vært her i dag uten entusiaster fra sykkelmiljøet som kom til oss i 2011 med en litt sprø idé, sa byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen (H) og takket Remme, samt Bjarte Hetlevik og Frode Nyhammer som kom til politikerne med ideen.

Remme snakket med BA minutter etter avgjørelsen.

– Det var godt å få bekreftelsen. Vi har hatt troen på dette i mange år, men jeg kjente at jeg ble svett i bare nevene mens vi stor her og ventet. Det hadde vært en gedigen nedtur om vi ikke hadde fått det, sa han.

FIRE SØKERBYER

Høsten 2010 ble det klart at Norges Cykleforbund ville søke om mesterskapet. Først var tanken å få gigantarrangementet til Bergen i 2016, men det mesterskapet ble rett og slett kjøpt av sjeikene i Qatar. Men Bergen ga seg ikke, og da det etter mye frem og tilbake ble klart i desember at regjeringen gir en statsgaranti, ble søknaden for 2017 sendt. Mesterskapet er «solgt inn» med et budsjett på 156 millioner kroner.

Tildelingen til Bergen ble gjort av styret i det internasjonale sykkelforbundet, som er samlet i Spania til årets VM i sykling i Ponferrada.

Det var fire søkerbyer, Innsbruck, Melbourne, Bogotá og Bergen. Bergen var sett på som favoritt før torsdagens avgjørelse, med Colombias hovedstad Bogotá var som den hardeste konkurrenten. Frykten fra bergensdelegasjonens side var at Colombia skulle gjøre som Qatar gjorde da de sikret seg mesterskapet i 2016, altså legge masse penger på bordet.

Men UCI gikk altså for fjorder og fjell, og en løype for fellesstarten gjennom Bergen sentrum via Loddefjord og rundt nordre Sotra. Som sagt; det er bare å glede seg!

Artikkeltags