Gå til sidens hovedinnhold

– Dette ser sinnsykt bra ut!

Artikkelen er over 10 år gammel

Alexander Dale Oen er raskere enn noen gang.

- Sesongåpningen min var raskere enn noen gang, så dette ser sinnssykt bra ut, sier Alexander Dale Oen til BA.no. Onsdag går han i vannet i Frankrike.

Onsdag begynner andre del av det store Mare Nostrum-stevnet. Det startet i Barcelona i helgen, fortsetter i franske Canet onsdag og torsdag, og avsluttes i Monaco kommende helg.

- Canet er regn og vind, skikkelig vestelandsvær. Og jeg som trodde jeg skulle komme til sol og sommer, ler Dale Oen. Han lar tydeligvis ikke drittværet påvirke humøret, for formen er ifølge ham selv ”knallbra”. Han svømte inn til 3. plass med 28,04 på 50m bryst i Barcelona, og 2. plass med 1.01,06 på 100m.

- Det er den raskeste sesongåpningen min noensinne, veldig mye kjappere enn i fjor. Og det attpåtil rett etter en høydeleir, sier Dale Oen, som kom hjem fra Flagstaff i USA for halvannen uke siden.

- I høyden trener vi mye mengde med lav frekvens. Da tar det tid å venne seg til konkurransetakt, og sett på bakgrunn av det blir tidene mine enda bedre. Men det er bare sunt for meg å komme i gang, det presser meg til å komme i rett modus, sier han til BA.

26-åringen fra Rong har VM som sesongens store mål, og etter oppholdet i USA og sesongstarten i Spania er han superoptimist.

- Jeg har fått lagt et utrolig bra grunnlag, og nå fungerer det i konkurranse, allerede!

- Hva er grunnen til at det går så bra?

- Flere ting. Jeg skiftet klubb og miljø (fra Vestkantsvømmerne til Bærumsvømmerne), og det var på tide etter 17 år i samme klubb. Nå er jeg en del av et utrolig motiverende miljø. I Vestkantsvømmerne var jeg helt alene på mitt nivå på slutten, nå er vi flere som pusher hverandre.

- For det andre hjalp det veldig å operere bihulene i vinter. Nå er jeg mye mindre syk, og blir fortere frisk etter for eksempel litt halsrusk eller en forkjølelse. Jeg har vel bare en tidel så mange sykedager som før, sier Dale Oen, som tidligere var veldig plaget av trøbbel med bihulene.

- Nå skal jeg bare forbedre tidene mine i de kommende stevnene, men uansett er dette bare oppvarming. Det er kun VM som gjelder, sier OL-sølvvinneren fra Beijing.

.