Fam Elgan flytter OL-satsing fra Bergen til Sverige

Fam Elgan har flyttet til Stockholm.

Fam Elgan har flyttet til Stockholm. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Bokseren Fam Elgan bryter på ingen måte med Norges Bokseforbund, men flytter til Sverige for å satse mot OL i Rio nærmest på heltid.

DEL

– Miljøet er mye større og bedre i Stockholm enn i Bergen når det gjelder kvinneboksing. Derfor flyttet jeg til Sverige for tre uker siden. Nå trener jeg under Petri Erikssons ledelse, og opplegget jeg er presentert overgår de forventningene jeg hadde, forteller Fam Elgan til NTB.

23-åringen er en av de mest lovende kvinnebokserne i Norge. Hun ble verdensmester i kickboksing i 2011, men tok etter det skrittet over i boksingen, og nå seiler hun opp til å bli et stort norsk håp i Rio-OL om tre år.

– Jeg kommer fortsatt til å ha et tett samarbeid med bokseforbundet i Norge og med landslagstrener Erik Bredler. I store turneringer og internasjonale mesterskap kommer jeg til å bokse med det norske flagget på brystet. Det er kun sportslige årsaker til at jeg har flyttet, forteller hun.

60 ELLER 64 KG

Fam Elgan ble norsk juniormester i boksing i 2008, og det eneste gullet hun har i seniorklassen vant hun i fjor.

– Jeg har store forventninger til det opplegget og treningsregimet jeg er underlagt her i Sverige. Det er mange jenter som bokser i mine vektklasser, enten 60 eller 64 kg, sier hun.

– I Bergen var vi totalt fem jenter som holdt et brukbart nivå, men problemet var at alle sammen var mye lettere enn meg. Derfor var det vanskelig å få den gode sparringen som er nødvendig for å komme videre i den sportslige utviklingen, forklarer hun.

Nå har hun både jenter og gutter på sammen nivå rent vektmessig, og i treningsgruppen hennes befinner det seg også boksere med både VM-gull i juniorklassene og medaljer fra seniormesterskapene.

LANGSIKTIG MÅL

Fam Elgan satser med OL i Rio som sitt langsiktige siktemål, men før det er det flere delmål hun skal passere.

– Nå er det Queens Cup i Tyskland jeg trener for. Turneringen går om tre uker og målet mitt er medalje, aller helst gull, sier en offensiv Elgan til NTB.

Det neste store mesterskapet hun satser mot blir EM i mai neste år. 2014-sesongen blir forresten litt spesiell for henne.

– Jeg må satse på å trene fram to formtopper neste år. Det blir spesielt. Først må formen være på topp til EM i mai, og deretter må jeg bygge opp en ny formtopp til VM på høsten, forteller hun.

– Hva driver du med når du ikke bokser?

– Hehe, foreløpig driver jeg med boksing på heltid, men jeg har planer om å ta en liten deltidsjobb når jeg har etablert meg skikkelig her i Stockholm, sier bergensjenta Fam Elgan til NTB.

Artikkeltags