Fana-brødre for Sogndal

67 minutter ut i kampen kom Stian Dyngeland inn på banen, og dermed var begge brødrene på banen for eliteserielaget.

67 minutter ut i kampen kom Stian Dyngeland inn på banen, og dermed var begge brødrene på banen for eliteserielaget. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Mathias (16) og Stian Dyngeland (21) spilte sammen for Sogndal.

DEL

Lillebror Mathias fikk voktet Sogndal-målet i 2. omgang av 1-2-tapet mot Mons Ivar Mjeldes Start i ettermiddag.

  • Sport

Det ble ett baklengsmål, men også flere gode redninger av 16-åringen.

– Det gikk greit, men jeg irriterer meg over målet jeg slapp inn, sier keepertalentet til BA.

Men det hadde han liten grunn til mente Sogndals keepertrener, Terje Skjeldestad:

– Mathias sier han slapp inn et drittmål, men det var ikke hans skyld. Han gjorde det mer enn godkjent i denne kampen, og viste at vi gjorde rett med å hente ham ned her.

Starts vinnermål kom fem minutter før slutt. Ernest Asante kom seg fri på venstrekanten og stormet innover. Fintet bort oppasseren sin, og satt ballen i nærmeste hjørne. Like før målet hadde Dyngeland en kjemperedning da samme mann fikk avslutte fra kloss hold.

KONTRAKT

67 minutter ut i kampen kom Stian Dyngeland inn på banen, og dermed var begge brødrene på banen for eliteserielaget. Mens lillebror er på prøvespill i Sogndal, har Stian skaffet seg kontrakt i løpet av vinteren. Selv om han egentlig kom dit for å studere.

– For meg er det en drøm som gikk i oppfyllelse, og nå skal jeg bare kjempe for å få mest mulig spilletid i eliteserien, sier storebror til BA.

Begge brødrene startet karrierene sine som forsvarsspillere, men ble flyttet frem til midtbanen. Derfra tok en steget tilbake i mål, mens den andre valgte spissplassen.

De to fikk halvannen sesong sammen på Fanas A-lag før Stian dro til Sogndal. Æren for at de begge nå har tatt store steg som spiller gir de blant annet til hverandre.

– Det passer bra at Stian er spiss, og jeg er keeper. Da kunne han skyte på meg, og så reddet jeg, forteller Mathias.

– Nåja, jeg scoret da også noen ganger, ler storebror.

Artikkeltags