Politianmeldes: – Dette er rent hærverk!

Kastanlegget bak Fana stadion er ubrukelig inntil man får opp et nytt nett etter hærverket utført i løpet av helgen.

Kastanlegget bak Fana stadion er ubrukelig inntil man får opp et nytt nett etter hærverket utført i løpet av helgen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Da sportslig leder i Laksevåg turn- og idrettslag Harald Heier møtte opp på kastbanen ved Fana Stadion søndag, fikk han se resultatet av noens meningsløse tidsfordriv. Saken politianmeldes.

DEL

– Jeg synes dette er grådig dumt, forteller han til BA.

Sikkerhetsnettet på kastbanen lå nede for telling. I løpet av helgen har noen åpenbart funnet ut at man kunne bruke tiden sin på å ødelegge for kasterne i Bergen.

– Selve nettet er egentlig heist opp på stenger ved hjelp av tau. Det tauet er kuttet, og festeanordningen til det er kuttet. Det er ikke fysisk mulig å henge opp tauet lenger. I tillegg er det skjært opp et stort hull i nettet. Det fremstår som rent hærverk og et fyllerør. Det er mye som er kuttet opp, sier Heier.

Utøverne rammes

Kastbanen bak Fana Stadion er hyppig brukt, spesielt blant de beste kasterne. Det er her diskoskaster og OL-utøver Sven Martin Skagestad har tatt de siste stegene på bergensk jord, og like så sleggekaster Beatrice Llano. Hun vant U20-VM i fjor.

– Heldigvis er hun i USA nå. Bergen har per i dag ingen steder for utøvere som Beatrice å trene på grunn av dette, sukker Heier.

– For mange er dette den eneste kastbanen de kan bruke her i byen. Man er avhengig av nettet for å kaste på grunn av sikkerheten. Det er veldig dumt for utøverne, som mister trening. De blir rammet av dette, og det er utrolig dumt, synes Heier.

Det er Bergen kommune som eier anlegget.

Politianmelder

Torbjørn Iversen er leder i Idrettsservice i Bergen kommune. Han forteller at man skal politianmelde hendelsen.

– Det er først og fremst forferdelig trist at noen skal gå løs på idrettsanleggene våre på den måten. Vi bryr oss om anleggene våre, og ønsker at de behandles på en ordentlig måte. Vi politianmelder, først og fremst for å sende et klart signal om hva vi mener om slike ting, sier han til BA.

Det kan ta flere uker før nytt nett er på plass. Det må bestilles inn, og deretter installeres.

– Vi ønsker å få det opp igjen så fort som mulig. Nå må vi også bruke penger på dette, og det er penger vi gjerne skulle brukt på noe helt annet.

– Jeg håper de som bor i nærheten av idrettsanlegg kan si i fra om de ser noen på banene rundt omkring som ikke handler om idrett.

Artikkeltags