Får Berlin-tur uten å ha klart kravet

Sindri Thor Jakobsson (t.v.) fra Bergenssvømmerne slår følge med klubbkamerat Sverre Næss til langbane-EM i Berlin.

Sindri Thor Jakobsson (t.v.) fra Bergenssvømmerne slår følge med klubbkamerat Sverre Næss til langbane-EM i Berlin. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Sindri Thor Jakobsson (22) får EM-billett. Han blir en av fire svømmere fra bergensklubber i mesterskapet.

DEL

Sindri Thor Jakobsson fra Bergenssvømmerne får delta i sommerens langbane-EM. Det ble klart da uttaket ble offentliggjort tirsdag ettermiddag.

– Jeg er veldig glad og stolt over muligheten til å representere Norge i EM. Jeg er veldig takknemlig for å ha blitt tatt ut, sier Jakobsson til BA.

Butterfly-spesialisten fra Bergenssvømmerne får dra selv om han egentlig ikke er kvalifisert på noen distanser.

– Det er sant, jeg var litt bak kravtidene. Åtte tideler på 200 meter fly, der kravet var 2.00,2. Det var den distansen jeg var nærmest, forteller Jakobsson.

REDDES AV STAFETTEN

Men 22-åringen er en av svømmerne landslagssjef Petter Løvberg har store forhåpninger til i fremtiden. Dessuten er han allerede nå en viktig brikke på Norges stafettlag på 400 meter medley.

– Vi har veldig sterke utøvere på hver stilart, og for han er det spennende å se hva vi klarer å få til på medleystafett. Samtidig har han gitt klart uttrykk for at han vet jeg har mer inne og kan få det til i EM, sier Jakobsson om Løvbergs begrunnelse.

Stafettlaget består ellers av Lavrans Solli (rygg), Sverre Næss (bryst) og Marius Solaat Rødland (crawl), sistnevnte fra Vestkantsvømmerne.

– Ambisjonen vår er å svømme under 3.37. Det hadde vært gøy om vi kom nærme en finale, men det er litt for tidlig å si akkurat nå. Uansett er det selvfølgelig et mål å komme så høyt opp på resultatlisten som mulig, sier Jakobsson.

NÆR NY NORSK REKORD

Islendingen som har gjort bergenser av seg deltok også på langbane-EM i 2012. Da satte han norsk rekord på 200 meter butterfly med tiden 2.00,96. Kun marginer gjorde at han ikke forbedret rekorden under Mare Nostrum-stevnet forrige uke.

– Rent svømmemessig vet jeg at jeg er en bedre svømmer enn jeg var i 2012. Jeg var et hundredel fra rekorden i Barcelona i forrige uke. Da fikk jeg ikke vist det jeg ville, så jeg var giret på å få en ny sjanse, forteller Jakobsson.

I tillegg til stafetten får Jakobsson nå svømme alle butterflydistansene i EM; 50 meter, 100 meter og 200 meter.

– Klarer jeg en semifinale på 200 meter fly, så skal jeg være veldig fornøyd, sier landslagssvømmeren.

VIL TIL BRASIL - I 2016

Frem mot mesterskapet trapper han opp treningen.

– Nå blir det å trene knallhardt frem mot EM. Jeg skal på en to ukers treningsleir med klubben til Ålborg, og deretter er det NM 14.-17. juli, før det blir en precamp med landslaget i Oslo og ny leir i Kroatia mot EM, forteller Jakobsson.

Den langsiktige ambisjonen er Rio-OL i 2016.

– Det er selvfølgelig en drøm og et mål. All trening som blir gjort er for å bli klar til 2016. Samtidig har man alltid noen delemål man vil oppnå på veien.

FIRE LOKALE HÅP

Et av dem var sommerens EM. Jakobsson var på ingen måte sikker på å få grønt lys.

– Jeg var ikke sikker i hele tatt. Petter hadde hintet litt om det, men jeg ble veldig glad da jeg fikk vite det tirsdag. Nå er det opp til meg selv og vise at jeg er verdig plassen, sier han.

I Bergenssvømmerne får han følge av Sverre Næss,som kvalifiserte seg allerede i slutten av mars.

– Veldig kjekt. Sverre er min beste kamerat, sier Jakobsson.

EM-langbane går i Berlin fra 18.-24. august. Cecilie Waage Johannessen (Bergens Svømme Club) og Marius Solaat Rødland (Vestkantsvømmerne) er de andre lokale håpene.

Artikkeltags