Gå til sidens hovedinnhold

- Favoritter fra Bergen

Artikkelen er over 17 år gammel

Landslagssjef Petter Løvberg har klokkertro på Bergenssvømmerne foran langbane-NM på Hamar.

– Bergen er Norges svømmehovedstad, og har utvilsomt de fleste favorittene til NM som starter i morgen, sier svømmernes landslagssjef, Petter Løvberg.

– ET EKSEMPEL Å FØLGE

Gard Kvale, Kim Henriksen, Christopher Hansen og Elisabeth Jarland er landslagssjefens største favoritter blant bergenserne til å ta kongepokalen.

De to sistnevnte er dessuten klare for VM i Barcelona neste helg.

– Jeg regner med at Gard Kvale er svært revansjesugen etter å ha vært svært nær VM-kravet ved to anledninger. Dessuten er jo Christopher Hansen en naturlig favoritt på 200 bryst.

Landslagssjefen er likevel mest imponert over 18 år gamle Elisabeth Jarland.

– Hun har den viktigste egenskapen en svømmer kan ha, nemlig en sinnssyk treningsvilje. Det hjelper ikke om du har aldri så mye talent, om ikke en fandenivoldsk treningsvilje er til stede, sier Løvberg.

Jarland har startet også denne sesongen meget oppløftende, og Løvberg ser ingen grunn til at utviklingen skal stanse.

– Men hun er ennå ung. Utviklingen kan gå i bølgedaler. Likevel har hun det som skal til for å nå langt, sier landslagssjefen.

TVILER PÅ KONGEPOKAL

Chistopher Hansen fra Bergensvømmerne vant kongepokalen i fjor, og er en av favorittene til å vinne den gjeveste pokalen også i år. Selv ønsker han å dempe forventningspresset foran NM.

Det er VM neste helg som er det store målet. For meg blir NM en anledning til å føle meg frem for å se om formen er inne, sier Hansen.

Hansen vil se hvordan kroppen fungerer i kvalifiseringen, før han gir alt i finalen.

– Dersom kroppen ikke fungerer optimalt, vil jeg ta det piano i finalen. Om alt fungerer greit, gir jeg gass. En ny kongepokal er jo ikke akkurat å forakte, smiler Hansen.