Fikk drømmejobb av City-stjerne

Tidligere Løv-Ham-spiller Johnny-Mikael Gallefoss fikk i sommer en telefon fra Manchester City-stjerne Vincent Kompany om han ville være interessert i å bli trener for laget hans BX Brussels. Nå er han på plass i Belgia.

Tidligere Løv-Ham-spiller Johnny-Mikael Gallefoss fikk i sommer en telefon fra Manchester City-stjerne Vincent Kompany om han ville være interessert i å bli trener for laget hans BX Brussels. Nå er han på plass i Belgia. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Da Vincent Kompany ringte Johnny Mikael Gallefoss om trenerjobb i Belgia kunne han ikke si nei.

DEL

På lørdag står Johnny Mikael Gallefoss på sidelinjen som trener under den aller først kampen til den belgiske klubben BX Brussels på fjerdenivå i Belgia. En historisk kamp, og en historie helt utenom det vanlige.

  • Se video nederst i artikkelen!

Den tidligere Løv-Ham-spilleren, som i år har trent Norheimsund i 5. divisjon, fikk i sommer plutselig en telefon av Manchester City-stjernen Vincent Kompany. Belgieren hadde fått et tips om at Gallefoss kunne være mannen for en trenerjobb i hans nye klubbprosjekt.

Tipset var kommet flere år i forveien av den svenske landslagsspilleren Christian «Chippen» Wilhelmsson. «Chippen» og Gallefoss er venner fra tiden de spilte sammen i Stabæk, og Kompany hadde ikke glemt «Chippens» gode ord om Gallefoss fra Norge.

– HELT SPRØTT

Kompany ringte Gallefoss i sommer da han var på Manchester Citys treningsleir i Sør-Afrika. De to pratet lenge om hans visjoner for klubben han kjøpte i vår, og at han trengte en trener.

Stjernen hadde kjøpt en klubb i Brussel for å starte et sosialprosjekt for unge talenter i Belgia, samtidig som han ville bygge en ny klubb.

På trenersiden ble han overtalt av Gallefoss om at han var rett mann for jobben.

–Det var helt sprøtt da han ringte. Vi pratet i 45 minutter, og på slutten av samtalen sa han: OK, Johnny. Dette likte jeg. Vår direktør kommer til å ringe deg. Så ble jeg invitert ned til Belgia og det ble en helg med spørsmål. Jeg kjente det på meg da jeg var der at dette føltes veldig bra, forteller Gallefoss til BA.

Etter det har det gått slag i slag for Gallefoss. Han har hatt liten tid på å forberede seg på seriestart som er til helgen.

–Jeg kjenner på det trøkket at vi ikke har hatt mye tid sammen, og det har blitt mye grubling. Men det er stort potensiale i klubben, og jeg legger opp til at vi skal kjempe om opprykk, forteller Gallefoss.

– Klubben har sagt at vi ikke må rykke opp i år. Dette blir det vanskeligste året med tanke på hvor sent jeg kom inn før seriestart, men vi tenker langsiktig alle sammen her nede, sier treneren som har signert en treårskontrakt med BX Brussels.

KONEN ER HØYGRAVID

Å pakke sammen og dra til Belgia på lykke og fromme, er ikke en lett avgjørelse. Spesielt ikke når du har en høygravid kone og to barn fra før.

Gallefoss forteller at dette er en drøm som familien har blitt enige om at de skal leve ut sammen.

–Jeg har fått litt forskjellige forespørsler de siste årene, men dette kunne vi ikke si nei til. Hun er utrolig tøff som drar med meg til et fremmed land når hun er høygravid. Jeg forstår at folk sier til meg at de aldri hadde gjort det sammen, men dette er vår drøm, sier Gallefoss.

STRAMT BUDSJETT

Med en av Premier Leagues best betalte spillere i ryggen, skulle man tro Gallefoss fikk hente de spillerne han måtte ønske. Men Kompany er opptatt av at klubben skal bygges opp fra bunnen med en sterk forankring i talentarbeidet, ifølge Gallefoss.

– Vi har et budsjett å forholde oss til. Kompany har sagt at det er de rammene vi har, men jeg prøver meg selvfølgelig. Jeg snakker med sportsdirektørene hver dag, og vi tenker veldig likt om spillere. Det finnes muligheter, men det er hans oppgave å styre de tingene, sier Gallefoss.

KOMPANY KOM PÅ BESØK

Kompany har ikke kjøpt seg en klubb i hjemlandet som et leketøy. Gallefoss forteller at City-stjernen sender meldinger om oppdateringer flere ganger i uken. Forrige helg var Kompany i Brussel og møtte sin nye hovedtrener.

–Han spilte kamp for Belgia denne uken, og det første han gjorde var å invitere meg på møte. Det er betryggende å se at han brenner for dette, og vi hadde veldig like tanker om fremtiden. Han er enormt engasjert. Dette er ikke en hobby for ham. Han legger sjelen sin i dette, sier Gallefoss.

Nå venter Gallefoss bare på storfint besøk under lagets første hjemmekamp.

–Jeg er litt usikker på om han har tid til å komme på den kampen, men han sa i helgen at han gjerne vil komme å møte laget, sier han.

Artikkeltags