Helsprø idé blir virkelighet: Her skal det løpes!

Fløibanen, her ved Skansemyren stasjon, blir også motbakkeløp!

Fløibanen, her ved Skansemyren stasjon, blir også motbakkeløp! Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fana IL arrangerer motbakkeløp – på Fløibanen.

DEL

Det melder Fanaposten fredag. Idrettslaget melder at de lenge har hatt en drøm om å få til et motbakkeløp på skinnene opp Fløyen. Nå blir det en realitet.

– Dette er en gammel drøm som går i oppfyllelse, sier styreleder Didrik Friele Faye i Fana IL Friidrett til bydelsavisen.

Publikumsvennlig

Løpet får navnet Fløibanen Opp, og går av stabelen 2. mai. Løypeprofilen følger skinnene, og får med det en lengde på 820 meter og 310 høydemeter.

Faye håper det blir et årlig høydepunkt. Beliggenheten er i hvert fall mer publikumsvennlig enn de fleste motbakkeløp i Norge.

– Mange motbakkeløp går gjerne litt uveisomt til, og dermed blir det ikke de store publikumsmagnetene. Vi håper dette kan bli en årlig begivenhet, som er med på å skape aktivitet i byen ved å bruke en av landets mest besøkte turist attraksjoner på en litt annen måte, sier Didrik Friele Faye til Fanaposten.

Hundre år

Fløibanen vil selvsagt stoppe opp under løpet. Arrangørene tror løpet vil sette i gang i 18-tiden på løpsdagen, og holde Fløibanen stengt i to timers tid. Direktør for Fløibanen, Anita Nybø, sier til Fanaposten at de tente på ideen med én gang, og at de har tro på suksess.

Fløibanen fylte 100 år 15. januar i år. En av Bergens mange stoltheter har rundt 1,7 millioner påstigninger i året.

Løpet går delvis i trapper på siden og delvis på betongen mellom skinnene, melder Fana IL i en pressemelding.

– Fløyen er Bergen. Hva kan være kulere enn å løpe opp selve traseen? Det har vært snakket om i mange år, men det har aldri blitt konkretisert. Da vi snakket med Fløibanen direkte, tente de veldig på ideen, sier daglig leder i Fana IL Friidrett, Anita Bolstad Raa, til BA.

– Det store spørsmålet blir jo: Er det mulig å slå Fløibanen? Den bruker åtte og et halvt minutt opp. Vi skal ha et testløp mandag 19. mars klokken 18. Der er for eksempel Torbjørn Ludvigsen med. Så får vi se, er det én mann som kan klare det, er det kanskje ham, humrer Raa.

Artikkeltags