Ronaldo-hat-trick i spinnvill fotballkamp

Cristiano Ronaldo var ustoppelig mot Spania.

Cristiano Ronaldo var ustoppelig mot Spania. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Cristiano Ronaldo herjet da Portugal og Spania spilte 3-3 i en fantastisk fotballkamp i Sotsji.

DEL

Spania har flere av verdens beste fotballspillere i sine rekker, men den aller størstje stjernen er portugisisk. Cristiano Ronaldo har blitt kåret til verdens beste fotballspiller fem ganger, og i åpningskampen mot Spania leverte Real Madrid-stjernen en solid søknad om å bli tildelt gullball nummer seks.

Det var ikke spilt mer enn tre minutter før Ronaldo, som bare timer før kampstart ble dømt for skattesnusk i Spania, snurret rundt med Real Madrid-kompis Nacho, og skaffet Portugal et straffespark. Han tok selvstraffesparket, og var iskald i duellen med Spanias burvokter, David De Gea.

Spania snudde

Diego Costa utlignet for Spania halvveis ut i 1. omgang, men Ronaldo var ikke ferdig. Minuttet før pause ladet angriperen kanonen fra drøyt 18 meter. Skuddet var knallhardt, men gikk rett på David De Gea. Manchester United-keeperen klarte likevel å fomle ballen i mål, til portugisisk ledelse halvveis.

Ledelsen holdt snaut ti minutter av annen omgang. Da tok Iniesta frispark, og inne i feltet var spanske spillere først i to dueller. Sergio Busquets vant i lufta ved lengste stolpe, og Costa ble tomålsscorer fra kloss hold.

Tre minutter senere var tre spanske spillere involvert ute på venstresiden. Innlegget ble halvklaret, men på snaut 20 meters hold møtte Nacho ballen perfekt med utsiden og revansjerte seg for det tidlige straffesparket. Med en kanonkule av et skudd klistret backen ballen i hjørnet.

Vakkert frispark

Men dette var Cristiano Ronaldos dag. Fem minutter før full tid felte Spania-stopper Gerard Pique den portugisiske superstjernen på drøyt 20 meters hold. Med sitt karakteristiske tilslag sendte Ronaldo ballen i krysset bak De Gea. En utsøkt scoring, og det kokte på stadionet i Sotsji.

– Cristiano Ronaldo gjør det umulige. Ren og skjær verdensklasse. Hat-trick mot erkerivalen i VM er utrolig, for en mann, utbrøt TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

– Han har til gode å lykkes i et VM, men det ser ut som han har tenkt å gjøre noe med det, fortsatte Norges kanskje mest kjente kommentatorstemme, som mente Portugal fort kan blande seg inn i gullstriden om Ronaldo fortsetter å levere på samme nivå som mot Spania.

Portugal presset på for tre poeng i sluttminuttene, men en fotballkamp en VM-finale verdig, endte 3-3.

Artikkeltags