Saudi-Arabia får så hatten passer etter pinlig VM-opptreden

Russland smadret Saudi-Arabia, som måtte tåle massiv kritikk etter åpningskampen.

Russland smadret Saudi-Arabia, som måtte tåle massiv kritikk etter åpningskampen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Russland sprudlet i åpningskampen, og knuste Saudi-Arabia foran president Vladimir Putin.

DEL

Russerne rundspilte Saudi-Arabia på Luzhniki stadion i Moskva, og ga seg ikke før det sto 5-0. Med det sørget Russland for den mest målrike VM-åpningen siden 2006. Den gang kickstartet vertsnasjonen Tyskland VM med å knuse Costa Rica 4-2.

Dermed tar russerne ledelsen i gruppe A, før Uruguay møter Egypt fredag formiddag.

– Møt opp!

Selv om Russland vartet opp med festfotball, var det Saudi-Arabia som ble det store samtaleemnet etter kampen. Grønntrøyene virket lite motiverte der de trasket rundt på gressmatten i Moskva.

– Huff, det må være lov å møte opp! Det går så treigt, og det er så stillestående. Jeg hadde jo ikke hatt noe der på banen å gjøre, men noen ganger så tenker jeg at jeg kunne stått like stille i alle fall, sa en oppgitt Aleksander Schau i NRKs VM-studio.

Heller ikke TV 2s ekspert, Jesper Mathisen, lot seg imponere.

– Saudi-Arabia med en av de svakeste prestasjonene i VM noensinne. Dette var ikke i nærheten på noe som helst vis. Å tape 0-5 har skjedd før, men dette var mot et russisk lag som ikke er veldig godt, sier Mathisen til TV 2. 

Også på Twitter fikk Saudi-Arabia så hatten passet.

– Saudi-Arabia spiller på fot til nærmeste mann. Han skal helst stå stille. Dette ser ikke bra ut, skriver Viasat-kommentator Morten Langli.

Russisk målfest

12 minutter ut i oppgjøret satt Jurij Gazinskij fyr på kampen. Aleksandr Golovin fikk ballen på hjørnet av sekstenmeteren, og slo et perfekt innlegg i boks. Der ventet midtstopper Gazinskij som fikk en enkel jobb med å heade vertsnasjonen i føringen, og samtidig bli VMs første målgjører.

Denis Tsjerysjev som fikk æren av å sette inn 2–0 tre minutter før hvilen. En annen innbytter, Artem Dzyuba, satte 3-0 etter 70 minutter, før Denis Tsjerysjev og Aleksandr Golovin scoret hvert sitt mål på overtid, og fastsatte sluttresultatet til 5-0. 

– Vi har forberedt oss lenge på denne dagen. Seier i den første kampen er svært viktig, sa den russiske landslagstreneren Stanislav Tsjertsjesov etter kampslutt.

Artikkeltags