Vindheim gikk videre - Zachariassen røk ut

Andreas Vindheim i løpsduell med Besiktas Ricardo Quaresma.

Andreas Vindheim i løpsduell med Besiktas Ricardo Quaresma. Foto:

Av

Andreas Vindheim og Malmö sikret seg avansement i Europaligaen etter en knallsterk borteseier mot Besiktas. For Kristoffer Zachariassen og Kristoffer Larsen tok Europa-eventyret slutt.

DEL

Det ble både opp- og nedturer for de lokale spillerne torsdag kveld. Vindheim spilte hele kampen da Malmö vant 1–0 borte mot Besiktas. Dermed ble blåtrøyene nummer to i gruppe I, og er videre i turneringen.

Kristoffer Zachariassen spilte hele kampen for Sarpsborg 08 borte mot Genk. Østfoldingene var nødt til å vinne, men havnet under med to mål allerede etter fem minutter. De tapte til slutt 0–4 og havnet sist i gruppe I. Kristoffer Larsen ble byttet inn etter 82 minutter for Sarpsborg.

– Inspirerende

– Etter denne kampen står vi igjen med at du blir hardt straffet hvis man gjør småfeil, ikke klarer å stå på beina og slipper konsentrasjonen i små øyeblikk. På dette nivået blir man hardt straffet, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til TV 2 og la til:

– Samtidig er det litt inspirerende å se hvor listen ligger. Det bør være noe vi kan ta med oss inn i arbeidet til vinteren. Det finnes ingen snarveier i fotball, og vi må bare øve mye mer. I dag var de bedre enn oss på alt.

Kristoffer Zachariassen har hatt en stor sesong i Europa. Men nå er det slutt.

Kristoffer Zachariassen har hatt en stor sesong i Europa. Men nå er det slutt. Foto:

Europaeventyr

Sarpsborg hadde scoret i samtlige 13 kamper klubben hadde spilt i Europa før torsdagens møte med Genk, men i Belgia stoppet rekken. Østfoldingene kan uansett se tilbake på et fotballeventyr som vil stå igjen i klubbhistorien med gullskrift.

– Det har vært en fantastisk greie å få være med på. All ære til gutta at vi har klart å komme oss så langt og at vi hadde noe å spille om i siste kamp, sa Bakke.

Artikkeltags