Arna-Bjørnar falt ned på nedrykkskvalik: – Tabellen stresser meg ikke!

Arna-Bjørnar-trener Remi Natvik mener laget spilte en god kamp, men likevel ble det tap borte mot Avaldsnes.

Arna-Bjørnar-trener Remi Natvik mener laget spilte en god kamp, men likevel ble det tap borte mot Avaldsnes.

Arna-Bjørnar tapte borte mot Avaldsnes og falt ned på nedrykkskvalik i Toppserien, uten at treneren stresser av den grunn.

DEL

– Om jeg blir stresset av tabellsituasjonen? Nei. Det handler om å jobbe med prosessene og ha tro på det vi driver med. Hvis vi gjør ting bedre, så vil vi få betalt til slutt. Tabellen stresser meg ikke noe, sier Arna-Bjørnar-trener Remi Natvik.

Rødtrøyene tapte 1–2 borte mot Avaldsnes på lørdag. Det førte til at Arna-laget falt to plasser på tabellen, ned til 10.-plassen som ved sesongslutt må ut i kvalifisering for å unngå nedrykk.

Vil ikke endre på ting

Trener Natvik sier det åpenbare. At de naturligvis ikke ønsker å ligge så lavt på tabellen, men at de fokuserer på neste kamp. Han vil ikke gjøre store endringer på spillestil, trening eller taktikk denne høsten.

– Jeg har ikke veldig tro på at vi må endre for mye. Jeg har mer tro på at vi må gjøre de daglige prosessene enda bedre. Å endre på spillestil, taktikk og lignende kan fort hende det bare har motsatt effekt. Jeg har mer tro på å stå i det og kjempe oss ut av det, sier Natvik.

Arna-Bjørnar har elleve poeng etter ti kamper. Natvik kan trøste seg med at det er seks poeng ned til direkte nedrykk, samt at det er kort vei oppover på tabellen.

Tapte 1–2

Arna-Bjørnar fikk en verst tenkelig start på lørdagens bortekamp mot Avaldsnes. Allerede før det var gått ett minutt hadde Olaug Tvedten ført hjemmelaget i ledelsen.

Lais Araujo utlignet til 1–1 med sitt første mål for Arna-Bjørnar. Etter en time ble Rikke Nygard utvist etter sitt andre gule kort, og et kvarter senere scoret Avaldsnes det avgjørende 2-1-målet.

Anna Jøsendal fra Odda sikret seieren for Avaldsnes.

Anna Jøsendal fra Odda sikret seieren for Avaldsnes.

– Utenom de fem første minuttene, så synes jeg vi treffer bra på kampplanen og gjennomfører en bra kamp. I 2. omgang skaper de én sjanse, og den kommer etter at vi får Rikke utvist. Det er bittert å ikke få noe igjen, for vi spiller egentlig en bra kamp, sier treneren, som synes Nygard sitt andre gule kort var i overkant strengt.

Arna-Bjørnar sin neste kamp er hjemme mot Fart neste helg.

Kampfakta

Avaldsnes – Arna-Bjørnar 2–1 (1–1)

Eliteserien fotball, kvinner. 185 tilskuere. Dommer: Malin Øiseth.

Mål: 1-0: Olaug Tvedten (1). 1-1: Lais Araujo (11). 2-1: Anna Jøsendal (77).

Gule kort: Maria Da Silva, Avaldsnes. Rikke Nygard fikk to gule kort og ble utvist for Arna-Bjørnar.

Arna-Bjørnar (4-3-3): Oda Bogstad – Kristin Risnes (Kristina Brudvik fra 89), Elise Stenevik, Helene Gloppen, Augustine Ejangue (Åsne Takle Eide fra 79) – Rikke Nygard, Lais Araujo, Karoline Haugland – Andrea Wilmann, Milica Mijatovic, Andrine Mo (Ingrid Lovise Jåstad fra 83)

Artikkeltags