Drømmedebut på landslaget for Bøe Risa

Vilde Bøe Risa (bak) gratuleres med 4-0-målet av Kristine Minde i EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Israel på Høddvoll mandag.

Vilde Bøe Risa (bak) gratuleres med 4-0-målet av Kristine Minde i EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Israel på Høddvoll mandag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Arna-Bjørnar-spilleren scoret fem minutter ut i hennes første landskamp.

DEL

Vilde Bøe Risa har imponert for Arna-Bjørnar i lang tid, og fikk sjansen på landslaget mandag. Hun kom inn de siste 25 minuttene, samtidig med lagvenninne Amalie Eikeland.

Det gikk strålende!

Ada Hegerberg innfridde alle forventninger og scoret hat trick i 5-0-seieren over Israel i den siste EM-kvalifiseringskampen i fotball mandag.

Hegerberg ble matchvinner i det forrige møtet med kampens eneste mål.

Mandag stanget og stanget de norske spillerne i den israelske forsvarsmuren. Det gikk 43 minutter før Hegerberg fant nettmaskene etter en flott pasning fra backen Kristin Minde.

Norge åpnet bra og skapte to-tre gode mulighet de første ti minuttene, men så falt intensiteten i det norske spillet. Heller ikke presisjon på pasningene og timingen på løpene stemte lenger.

– Vi hadde bra tempo i perioder, men vi er nødt til å være mer nøyaktige, sa Finjord som forklaring på den begredelig 1.- omgangen.

Minde-pasninger og Bøe Risa

Det israelske laget lå i tillegg ekstremt lavt med hele laget og hadde hele tiden veldig mange spillere bak ballen. Innenfor 16-meteren var det hele tiden veldig godt befolket.

Etter hvilen tok det bare tre minutter før nok et Minde-raid fant foten til Hegerberg inne i feltet og 2-0. Fire minutter senere hadde Lyon-proffen gjort sitt tredje mål for kvelden.

Vilde Bøe Risa fikk sin landslagsdebutant etter 65 minutter da hun erstatter Emilie Haavi. Hun brukte drøye fem minutter før hun også hadde gjort sitt første landslagsmål.

5-0 var det en veteran som sto for. Isabell Herlovsen satte inn et utsøkt skudd. Det var hennes 50. landslagsmål i karrieren.

Neste oppgjør for Finjords utvalgte blir treningskamper mot Sverige på hjemmebane 24. oktober og borte mot OL-mester Tyskland 29. november.

EM-sluttspillet i Nederland går neste sommer, men det er ennå ikke klart om det er Finjord som skal lede det norske laget. Hans kontrakt med NFF går ut i desember.

Artikkeltags