Den tidligere Åsane-treneren ble ansatt som daglig leder i Arna-Bjørnar i høst, med tenkt tiltredelse 1. februar i år. Røssland har ledet de fleste treningene til arnabuene siden oppkjøringen var i gang, og er nå altså ansatt som hovedtrener.

I 2011-13 var Røssland hovedtrener for Åsanes herrelag i 2. divisjon før han ble avløst av Kjetil Knutsen fra 2014-sesongen. Han hadde tidligere jobbet seg opp fra guttretrener til å bli assistenttrener for A-laget på Myrdal gress.

Han har UEFAs A-lisenskurs for trenere, noe som er et formelt krav for å være hovedtrener i Toppserien. Nest-Sotras herrer slet som kjent med dette kravet i fjor, da de måtte hente inn Petter Fossmark i trenerteamet for ikke å risikere poengtrekk i 1. divisjon.

Dobbeltrollen

– Vi har sjekket ut mange kandidater, og endte på Morten. Han er ikke bare en veldig fin fyr, men har egenskapene vi har sett etter. Vi har hatt han i tankene våre hele veien, men det har vært viktig for oss å gjøre en grundig prosess slik at vi fikk et godt sammenligningsgrunnlag, sier styreleder i Arna-Bjørnar Kvinner, Siv Lekven.

– Morten er et aktivt valg. Det er ikke sånn at vi valgte han fordi det ikke var noen andre. Det har vært gøy å se at vi har vært attraktive, også blant trenere med bakgrunn kun fra herrefotballen, slik Morten har.

Røssland skal fortsatt være daglig leder, og ender derfor opp med en meget spesiell rolle i klubben. Lekven ser mulige konflikter mellom trenerrollen og jobben som daglig leder, men er ikke bekymret.

– Vi skal ha svært klare rollebeskrivelser. Han er leder for hele klubben, og sitter under et hovedstyre. Det er ikke sånn at Morten blir sittende som bukken med havresekken, mener hun, og understreker at 43-åringen skal ha et hovedfokus på trenergjerningen.

Han vil også få en forsterket administrasjon rundt seg.

Vikar siden nyttår

Tiden han har hatt med laget nå kan ha vært avgjørende.

– Morten kastet seg rundt, og gikk inn med hud og hår denne måneden før han engang var ansatt av klubben. Vi får en skikkelig Arna-Bjørnar-mann med et helhetlig fokus på hele klubben, fra topp til bunn. Selvfølgelig har vi hørt med spillerne, men det er viktig og riktig at det er styret – og ikke spillerne – som tar trenervalget, påpeker Lekven.

BA lyktes ikke å få kontakt med Røssland tirsdag kveld.