Ny amerikaner har signert, og en annen er på vei

Alyssa Giannetti (21) er Arna-Bjørnars nye keeper. Her sammen med hovedtrener Morten Røssland.

Alyssa Giannetti (21) er Arna-Bjørnars nye keeper. Her sammen med hovedtrener Morten Røssland. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Alyssa Giannetti (21) er Arna-Bjørnars nye keeper. Og hun kan få selskap av en landskvinne.

DEL

– Hun er en lovende keeper som jeg gleder meg til å se mer av, sa Arna-Bjørnar-trener Morten Røssland om Alyssa Giannetti til BA tirsdag.

Og ganske mye mer får Røssland se til Giannetti. Nå har den amerikanske keeperen signert for Toppserie-klubben.

– Det er vi veldig fornøyde med. Hun spilte i treningskampen mot juniorlaget til Arna-Bjørnar på onsdag, og gjorde det veldig bra. Hun virker trygg, og i tillegg hun også veldig god med beina, sier Røssland til BA etter at signeringen var i boks fredag ettermiddag.

LES OGSÅ: – Skal reise et nytt storlag

Flere roller

Dermed erstatter hun en annen amerikaner, Megan Kinneman (23), som for tre uker siden gjorde helomvending. Kinneman hadde i utgangspunktet signert for en ny sesong i Arna-Bjørnar, men bestemte seg brått for å legge opp som spiller flytte tilbake til USA.

– Signeringen av Alyssa er viktig for gruppen. Hun er veldig positiv og har lyst til å bidra. Blant annet skal hun også være med rundt jenteakademiet i klubben, sier Røssland om keeperen fra Yorba Linda i California.

21-åringen har i fire år spilt college-fotball California Polytechnic State Univercity nord for Los Angeles, skriver Arna-Bjørnar på hjemmesiden.

Gibba lander i kveld

Kommende tirsdag reiser Toppserie-laget til Barcelona på treningsleir. På denne turen blir ikke Giannetti alene om å være fersk amerikaner i gruppen.

Fredag kveld lander nemlig den 25 år gamle midtstopperen Remi Juliet Gibba på Flesland. Hun skal testes av rødtrøyene i Spania.

– I fjor hadde Arna-Bjørnar det desidert yngste laget i Toppserien. Vi trenger å få inn spillere med erfaring, og dette er en voksen dame. Vi ønsker å bli kjent med henne i Barcelona, og så tar vi en avgjørelse etter turen om vi skal signere henne. Vi har enda en tynn tropp, og vi jobber med å bygge den opp, sier Røssland.

Gibba spilte i oktober 32-delsfinale i Champions League mot Barcelona. Dette for kasakhstanske BIIK Kazygurt, 25-åringens forrige klubb.

Artikkeltags