Rikke og Norge er ute av EM

Arna-Bjørnars Rikke Nygard er en av nøkkelspillerne til Norges J19-lag, men etter  3-3 mot Frankrike er EM over for denne gang.

Arna-Bjørnars Rikke Nygard er en av nøkkelspillerne til Norges J19-lag, men etter 3-3 mot Frankrike er EM over for denne gang. Foto:

Av

Rikke Nygard og Norge slo tilbake tre ganger, men er ute av J19-EM i fotball etter 3–3 mot Frankrike.

DEL

To mål av Emilie Bragstad og ett av Sara Iren Lindbak Hørte var ikke nok. Det ble 3–3 mot Frankrike og dermed er mesterskapet over for Norge og Arna-Bjørnars Rikke Nygard. Stordabu Olaug Tvedten var også på banen i 81 minutter.

Fire poeng i gruppespillet var ikke nok. Frankrike vant gruppen med syv poeng, og får følge av Nederland til semifinalen. Norge sto med én seier og ett tap, men hadde et fryktelig vanskelig utgangspunkt før møtet med Frankrike. Med Nederland-seier over Skottland i den andre kampen, måtte Norge vinne med fire mål mot Frankrike.

Bragstad-dobbel

Nederlenderne gjorde jobben, og da måtte Norge frem og score. Lettere ble ikke jobben da Frankrike tok ledelsen etter bare ni minutter. Lorena Azzaro løp inn 1–0 etter et fint angrep. Bragstad utlignet til 1–1 bare tre minutter senere. Trønderen fyrte til og ballen gikk via en fransk spiller og i nettet. Norge fortsatte å styre og spilte seg til en rekke gode muligheter, men etter en drøy halvtime fikk de seg nok en kalddusj. Frankrike kontret og Vicki Becho scoret til slutt på returen.

Presset og presset

Igjen slo Norge raskt tilbake, og igjen var det Bragstad som gjorde det. Spissen fikk en liten berøring på et innlegg fra Anna Langås Jøsendal og ballen gikk i mål til 2–2. Trondheims Ørn-spissen scoret også mot Skottland i forrige runde. Mandag scoret hun sitt andre og tredje mål i turneringen. Norge fortsatte å skape sjanser, men slet med å overliste Frankrike-keeperen. 14 minutter før slutt var istedenfor alt håp ute da Melvine Malard satte inn 3–2 fra kort hold. Riktignok utlignet innbytter Hørte for Norge ett minutt før slutt, men det var til ingen nytte.

Artikkeltags