To mål av Eikeland da Norge slo Sverige

Sterkt: Amalie Eikeland har vært god i serien i år, og i går scoret hun to for U23-landslaget.

Sterkt: Amalie Eikeland har vært god i serien i år, og i går scoret hun to for U23-landslaget. Foto:

Norges U23-landslag var på vei mot tap for Sverige, men det var før en duo fra Arna-Bjørnar slo til og sikret 3-2-seier.

DEL

På stillingen 1-2 i Mjøndalen torsdag, med 17 minutter igjen på kampuret, slo Amalie Eikeland til med en nydelig kjipp fra 16 meter. Også vinnermålet var signert Eikeland, med hjelp av en lagvenninne fra Arna.

– Pasningen gjennom fra Lisa Naalsund var i verdensklasse, og Amalies avslutning helt iskald, sier Alexander Straus.

Banker på hos A-landslaget

Den avtroppende Sandviken-treneren har allerede begynt sitt virke på U23-landslaget, og likte det han så av laget sitt den siste halvtimen.

– Det stemmer. I 1. omgang fikk vi kjørt oss, men vi hevet oss og vant. Det er alltid deilig, sier Amalie Eikeland selv til BA.

– Det er flere på U23-landslaget som vil utfordre for en plass i VM-troppen til A-landslaget neste år. Amalie er en av dem, mener Alexander Straus.

– A-landslaget er selvsagt et mål. Jeg føler vel at jeg har hatt et bra år i Arna-Bjørnar, sier Eikeland.

– Hun har vært solid i serien i år, og her viser hun det internasjonale snittet en del kanskje har gått og ventet litt på fra Amalie. Hun har det som sagt inne, veldig kjekt at hun nå virkelig begynner å vise det, sier Straus.

I tillegg til Eikeland og Naalsund, var Cecilie Kvamme og Karoline Haugland – også de fra Arna-Bjørnar – i startoppstillingen for Norge.

Fakta

Norge – Sverige 3-2 (1-2)

Landskamp fotball kvinner U23, i Mjøndalen. Dommer: Emilie Rodahl Dokset, Norge. Ingen kort.

Mål: 0-1 Sarah Suphellen (selvmål 5), 0-2 Rebecka Blomqvist (22), 1-2 Sophie Haug (34), 2-2 Amalie Eikeland (73), 3-2 Eikeland (89).

Norge (4-4-2): Aurora Mikalsen – Cecilie Kvamme, Sarah Suphellen (Katrine Jørgensen fra 46.), Tuva Hansen, Marit Bratberg Lund (Andrine Tomter fra 46.) – Marie Markussen (Andrea Norheim fra 78.), Karoline Haugland (Heidi Ellingsen fra 67.), Lisa Naalsund, Amalie Eikeland – Synne Jensen (Rakel Engesvik fra 88.), Sophie Haug (Andrea Wilmann fra 67.).

Artikkeltags