Aalesund gikk for Bohinen

Lars Bohinen går fra Sandefjord til Aalesund.

Lars Bohinen går fra Sandefjord til Aalesund. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Aalesund gikk for Lars Bohinen. Dermed blir Mons Ivar Mjelde værende i Åsane.

DEL

Det bekrefter sunnmørsklubben onsdag. Den tidligere Premier League-proffen erstatter Trond Fredriksen, som fikk sparken som Aalesund-trener etter sesongslutt. Fredriksen er samtidig ønsket i en annen rolle i klubben.

Åsane-trener Mons Ivar Mjelde var blant kandidatene som ble vurdert.

Aalesund rykket ned fra Eliteserien denne sesongen etter en intens avslutning på sesongen. Til slutt skilte det kun to innslupne mål mellom AaFK og Sogndal i kampen for å unngå direkte nedrykk.

Lars Bohinens Sandefjord hadde til slutt tre lag bak seg på tabellen og sikret fornyet kontrakt. Likevel forlater Bohinen nå vestfoldklubben.

– På kort sikt må klubbens ambisjon være å rykke opp igjen. Jeg vet av erfaring at det ikke er en enkel øvelse, men det må være et helt klart mål, sier han.

God match

Aalesunds klubbdirektør Geir Steinar Vik opplyser at det har vært jobbet med en lang liste med trenerkandidater den siste tiden. Kandidater fra både inn- og utland har vært inne i bildet. Valget falt til slutt på Bohinen.

– Vi mener at dette er en god match og gleder oss til å ta fatt på samarbeidet, sier klubbdirektøren.

Han omtaler den nyansatte treneren som «en viktig skikkelse i vårt langsiktige arbeid med å gjenoppbygge AaFK til en toppklubb i norsk fotball». Styreleder Jan Petter Hagen er også optimistisk med tanke på hva den tidligere Premier League-proffen kan bidra med.

– Vi vet at AaFK er en attraktiv klubb for trenere. Lars Bohinen har god erfaring både som trener og sportsdirektør, samt en lang og innholdsrik spillerkarriere. Han kommer til å skape engasjement rundt seg og i klubben, sier han.

To opprykk

Bohinen ser for seg å bli lenge i Aalesund og vil løfte klubben mot toppen av Eliteserien.

– Skal vi nå gamle høyder, må det jobbes målbevisst, møysommelig og tålmodig. Ingenting skjer over natten. For meg er det viktigst å få på plass en konkurransedyktig spillertropp, bygge en god prestasjonskultur og skape en tydelig spill-identitet, sier han.

Bohinen har tidligere trent Asker og Sandefjord. Han kom til Vestfold-klubben i 2014 og har ledet den til to opprykk til Eliteserien. Bohinen har også en fortid som henholdsvis som sportslig administrativ leder og sportsdirektør i Vålerenga og Stabæk.

Som spiller nådde Lars Bohinen 49 A-landskamper for Norge, og klubbkarrieren innbefattet spill i blant annet Nottingham Forest, Blackburn og Derby.

Artikkeltags