Åsane henter to forsterkninger

Mohammed Fuseini (til venstre) er klar for Åsane etter et og et halvt år hos divisjonskollega Jerv. Han erstatter Vegard Leikvoll Moberg.

Mohammed Fuseini (til venstre) er klar for Åsane etter et og et halvt år hos divisjonskollega Jerv. Han erstatter Vegard Leikvoll Moberg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mohammed Fuseini (24) og Sondre Flem Bjørshol (22) blir Åsane-spillere.

DEL

Dobbeltkjøpet er av det sårt trengte slaget: Etter Vegard Leikvoll Mobergs (25) exit til Sogndal og innlånte Roni Peiponens retur til Molde, måtte Åsane ut på jakt i dette vinduet.

Og sportslig leder Trond Bjørndal har vært relativt kjapp. For høyreback Sondre Flem Bjørshol ble bekreftet av Bjørndal overfor BA tirsdag kveld. Samtidig melder divisjonskollega Jerv, trent av Arne Sandstø, at deres midtbanemotor Mohammed Fuseini også er klar for spill på Myrdal gress.

Slo ut Viking og Bryne

– Sondre er en meget lovende back. Han er en mann som dekker behovene våre både på kort og lang sikt, melder Bjørndal.

Stavanger-gutten kommer fra et livslangt opphold hos 2. divisjonsklubben Vidar, og skriver under for de neste to og et halvt årene i Åsane. Han er dermed spilleren på lengst kontrakt i klubben.

– Vi ble først kjent med ham før sesongstart i år, og har fulgt ham tett gjennom vårsesongen. Han har vært med på å slå ut både Bryne og Viking i cupen. Det forteller oss at han kan spille fotball med andre spillere på høyt nivå også, sier Bjørndal.

Bjørshol har vært fast inventar på Vidar i flere sesonger.

To rogalendinger

Signeringen er neppe av den dyre sorten, selv om Bjørshol hadde kontrakt med Vidar. Åsane har mest sannsynlig også midler å bruke etter Sogndals kjøp av Leikvoll Moberg fredag.

– Det finnes bare én type signering hos oss: Det er humankapitalen som gjelder. Det må være en type som har flere verdier enn å tjene penger på fotballen. Er du ikke det, er du feil mann for oss, sier Bjørndal – som så mange ganger før.

Med unntak av den for lengst bergensbaserte rogalendingen Geir André Herrem, har spillerne under kontrakt utelukkende vært fra Hordaland. Nå er det altså to fra fylket i sør i klubben.

– Vi spiller i en nasjonal liga, så Stavanger får være å betrakte som vårt nærområde, humrer Bjørndal.

Bjørshol er den tredje backen i Åsane-stallen. Mads Songve og Martin Ueland er de to andre, etter at klubblegende Jahn-Ove Wiik takket for seg og dro til FK Fyllingsdalen tidligere i sommer.

Midtbanespiller gratis inn

Mohammed Fuseini er mannen som skal erstatte Leikvoll Moberg. 1. divisjonseksperten Ben Wells melder følgende på Twitter: «Fuseini fyller hullet Moberg har formet på Åsanes midtbane. Bra signering.»

Fuseini er ghanesisk, og ble hentet til Jerv i fjor. Der var han en nøkkelspiller frem til en alvorlig skade på høsten i fjor, og har kun startet tre kamper for sørlendingene i år. Han forlater Sandstø og Co. et halvt år for toårskontrakten går ut. Jerv melder på sine nettsider at han får gå gratis til Åsane.

Bjørndal hadde ingen kommentar til den overgangen tirsdag ettermiddag – med det å antyde at alle papirene ikke er ordnet ennå ...

Artikkeltags