Gå til sidens hovedinnhold

Åsane reddet plassen: – Ekstremt lettet nå

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredrikstad tapte hjemme mot Ranheim, noe som betyr at Åsane spiller i 1. divisjon også neste år.

– Vi er ekstremt lettet nå, det er deilig at det er avgjort, sier Erik Huseklepp til BA.

Han og en del lagkamerater hadde samlet seg på bar i Bergen for å følge oppgjøret mellom Fredrikstad og Ranheim tirsdag kveld. Fredrikstad måtte ta poeng for å fremdeles ha en mulighet til å ta igjen Åsane. 1-2-tap gjør at Fredrikstad i beste fall skal ut i kvalifisering. Samtidig har Åsane sikret plassen i 1. divisjon to runder før slutt. Neste år gyver de løs på den fjerde sesongen på nest øverste nivå på rad.

 – Det har vært veldig høye skuldre på oss i det siste, og nå kan vi senke skuldrene og kose oss i de to siste kampene, sier Huseklepp.

Kapteinen kan hvile

Åsane har kun vunnet én av de siste elleve kampene, men lagene rundt har heller ikke plukket mye poeng. De siste ukene har de også slitt med skader. Kaptein Eirik Wollen Steen har til alt overmål spilt med et brudd i foten. Nå kan hvile.

Huseklepp er på lån fra FK Haugesund ut denne sesongen.

– Fortsetter du i Åsane?

– Vi får se hvordan ting utvikler seg. Ingenting er avgjort ennå, sier 33-åringen som flyttet hjem til Bergen i sommer på grunn av personlige årsaker.

Les også

Spiller med benbrudd!

 

Ranheim sikret opprykkskvalik

Med tirsdagens seier klatret Ranheim til femteplass på tabellen med 46 poeng. Dermed kan ikke Levanger som er første lag utenfor kvalifiseringsplass innhente trønderne når to serierunder gjenstår.

Fredrikstad kjemper om å unngå direkte nedrykk til nivå tre i norsk fotball og har fortsatt Arendal og Elverum bak seg på tabellen. Tapet tirsdag betyr imidlertid at avstanden fortsatt er kun to poeng. Dermed er nedrykksfaren akutt i plankebyen.

Det ble en første omgang i striregnet uten særlig med sjanser tirsdag.

Utover i annen omgang løftet imidlertid hjemmelaget spillet. Laget sto litt høyere på banen og hadde et visst press på gjestene fra Trøndelag.

Mot spillets gang var det likevel Ranheim som scoret det første målet. FFKs målvakt Håvard Jenssen var verken god eller heldig da et skudd fra Mads Reginiussen stusset i det våte gresset og endte i mål.

Kort etter ble Sanel Kapidzic dyttet i ryggen og gikk over ende inne i Ranheim-feltet. En godt plassert dommer pekte på straffemerket. Kapidzic satte selv straffen sikkert i mål til 1–1.

Innbytter Jakob Tromsdal ble så spilt gjennom Fredrikstad-forsvaret, og alene med målvakten avsluttet han utenfor, men gikk samtidig over ende i duell med en FFK-forsvarer. Dermed ble det ny straffe.

Aslak Fonn Witry satte inn den matchvinnende scoringen fra krittmerket og forsterket Fredrikstad-krisen.

 

Kommentarer til denne saken