Bergen kommune blar opp for Myrdal-problem

Nei, det er ikke behagelig å ligge her. Myrdal gress er for hard, mener Åsane, og får nå hjelp av kommunen.

Nei, det er ikke behagelig å ligge her. Myrdal gress er for hard, mener Åsane, og får nå hjelp av kommunen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det utskjelte kunstgresset på Myrdal skal fjernes fra mandag av, til en pris på 1,7 millioner kroner.

DEL

Åsanes hjemmebane er knallhard. Til tross for at banen ble lagt så sent som våren 2017, har ikke Mons Ivar Mjelde latt laget sitt trene på banen regelmessig på månedsvis grunnet faren for belastningsskader.

Kommunen foretok målinger oktober i fjor, en såkalt fullverdig felttest. Målingene viste at «padden» under gresset har akkurat nok demping til å holde seg innenfor minstekravene for toppfotball. Nå velger Bergen kommune å erstatte den for egen regning, i frykt for at en reklamasjonssak mot leverandøren av kunstgresset kan ta lang tid.

– Så lenge banen er testet og godkjent innenfor kravene, har leverandøren valgt å fraskrive seg reklamasjonssak. Det viktigste for oss er å få løst problemene brukerne opplever, sier Torbjørn Iversen i Idrettsservice i Bergen kommune.

Kommunen, som er eier og driftsansvarlig for banen, kunne muligens ventet i håp om at banen over tid ville blitt for hard, og dermed fått reklamasjon på produktet. De prioriterer heller å skåne brukerne for dette. Iversen sier til BA at de skal «ta en runde» på denne saken slik at man skal unngå lignende situasjoner i fremtiden.

Den stipulerte kostnaden beløper seg til 1,7 millioner kroner. Bergen kommune får imidlertid momskompensasjon for arbeidet, og må dermed ut med omtrent 1,35 millioner kroner.

Banen skal stå klar igjen før helgen 15.–16. september.

Artikkeltags