Fra Åsane til Brann

Morten Kalvenes (t.v) har vært assistenten til Kjetil Knutsen i Åsane de to siste sesongene. Nå blir han sjef for Brann 2.

Morten Kalvenes (t.v) har vært assistenten til Kjetil Knutsen i Åsane de to siste sesongene. Nå blir han sjef for Brann 2. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Åsanes assistenttrener Morten Kalvenes (45) blir sjef for Brann 2.

DEL

– Det stemmer at jeg har blitt enig med Brann om en avtale der jeg skal være hovedtrener for Branns U-gruppe. Det innebærer at jeg skal lede Brann 2, bekrefter Kalvenes til BA.

45-åringen har de to siste sesongene vært assistenttrener for Kjetil Knutsen i 1.-divisjonsklubben Åsane.

– Kribler i magen

– Brann henvendte seg til meg like etter at det ble klart at Kjetil Lone ikke forlenget kontrakten som U-trener. Så gikk det veldig fort, forklarer den nye U-treneren i Brann.

Han skal fortsatt jobbe i Åsane noen uker til, og vil derfor ikke si så mye om sin nye jobb ennå.

– Jeg har hatt det veldig fint i Åsane, og det er vemodig å forlate en fin spillergruppe og et godt støtteapparat. Samtidig kjenner jeg allerede at det kribler litt i magen når jeg tenker på den nye oppgaven jeg skal til med på Stadion, innrømmer Kalvenes.

Han startet som trener for Løv-Hams juniorlag i 2001, ble assistenten til Espen Steffensen på Vareggs A-lag sesongen etter. Før 2003-sesongen forsvant Steffensen til Brann for å bli Mons Ivar Mjeldes assistent. Da fikk Kalvenes hovedansvaret i Varegg. Den jobben hadde han frem til 2005-sesongen, da han ble trener i Hoving.

På trenerkurs med Nilsen

Året etter ble han hentet inn som trener for toppserielaget Arna-Bjørnar. Der var han fra 2006 til 2014. I samme periode fikk han også et engasjement på fotballinjen til toppidrettsgymnaset på Tertnes. Han har hatt flere engasjement på aldersbestemte kvinnelandslag, og sammen med Brann-trener Lars Arne Nilsen fullførte han UEFAs pro-trenerutdanning i 2014.

– Morten er fortsatt en del av trenerteamet i Åsane, og av respekt for det vil jeg ikke si så mye om dette. Men vi er selvfølgelig glad for at vi får inn en så flink trener i Brann. Vi gleder oss til å jobbe med ham i 2017, sier leder for Branns utviklingsavdeling, Magni Fannberg, til BA.

Kalvenes skal ha med seg Kristian Andersen på U-laget. Sistnevnte har ledet G16-laget til Brann frem til nå, men det laget får Carl-Erik Torp til ny trener.

Artikkeltags