Gå til sidens hovedinnhold

Moberg klar for Sogndal

Artikkelen er over 5 år gammel

Åsane og Sogndal har blitt enige om en overgang for Vegard Leikvoll Moberg.

– For å si det sånn: Jeg har alltid hatt en drøm om å spille på Anfield og for Liverpool, men ettersom det har blitt mer og mer urealistisk, så har det å spille i eliteserien vært målet helt siden jeg begynte å spille seniorfotball, og egentlig mens jeg var junior også. Det er noe jeg har kjempet for lenge. Jeg har tatt valg i livet for å kunne få muligheten til å oppnå dette. Det er veldig stort, sier en storfornøyd Vegard Leikvoll Moberg.

Osingen ble fredag klar for eliteserieklubben Sogndal. Han har skrevet en kontrakt ut 2018-sesongen.

I Åsane arbeidet 25-åringen som lærervikar ved siden av fotballspillingen, men i saftbygden får han bare fotballen å konsentrere seg om. Han har fått indikasjoner på at han er med i troppen til søndagens hjemmekamp mot Bodø/Glimt, men han er uansett tålmodig etter overgangen.

– Jeg har respekt for det nivået jeg skal opp til, og forventer sånn sett ingenting nå med en gang, men jeg er klar hvis muligheten kommer. På sikt har jeg ambisjoner om å spille, for å si det sånn, men jeg er veldig ydmyk og har respekt for den gjengen som er der og den jobben jeg må legge ned. Det er ingenting som kommer av seg selv, sier Moberg.

– Moberg skal erstattes

Dermed selger Åsane sin kaptein midtveis i sesongen. Det satt naturligvis langt inne for bergensklubben.

– Vi anså Vegards ønske om få til dette som vesentlig i denne prosessen. Nå går drømmen hans om å spille i eliteserie i oppfyllelse, og det er vi glad for. Vi føler at vi har vært løsningsorienterte i denne prosessen og det er åpenbart at det ikke var ideelt for oss å selge vår kaptein nå, sier sportslig leder i Åsane, Trond Bjørndal, til BA.

Bjørndal er likevel klokkeklar på at dette ikke senker ambisjonsnivået til oransjetrøyene. 17 kamper ut i sesongen ligger Åsane på en meget sterk 6.-plass – en plass som for øyeblikket gir opprykkskvalifisering.

– Overgangen gjør oss i stand til å finne en erstatter, og det har vært viktig. Per i dag er vi litt usikre om vi klarer å erstatte ham på kort sikt allerede før første høstkamp, men vi skal erstatte ham og stille minst like sterkt i fremtiden, bedyrer Bjørndal.

Takker Åsane

Mobergs kontrakt med Åsane gikk opprinnelig ut ved nyttår, og etter fem og en halv sesong på Myrdal gress hadde osingen gitt uttrykk for at denne kontrakten ikke ville bli forlenget.

– Jeg er veldig takknemlig for den tiden jeg har hatt i Åsane. Det har vært en fantastisk reise hele veien, og spesielt de siste årene. Og de trenerne jeg har hatt, spesielt Kjetil (Knutsen), er jeg enormt takknemlig overfor. Det samme er jeg overfor gjengen i Åsane, det vet selv hva jeg mener. Spillerne og spesielt teamet rundt er fantastisk. Så samtidig som det var lett å si ja til Sogndal, var det ikke lett å si ha det til den gjengen som er i Åsane. De har betydd masse, sier Moberg.

Erstatter Sarr

Selv om Åsane i utgangspunktet var motvillig til å selge Moberg nå, var dette den eneste mulighet for klubben å få noe igjen for 25-åringen.

– Jeg har god tro på at denne historien trigger de spillerne som er i klubben. Presterer man i Åsane bli man lagt merke til, sier Bjørndal.

Onsdag solgte Sogndal Babacar Sarr til Molde, og nok en gang har Sogndal sett seg ut en langt billigere erstatter. Moberg er hentet inn som en direkte erstatter for senegaleseren.

I vinter solgte Sogndal bergenseren Petter Strand til Molde. Da ønsket man Åsane-ving Joachim Soltvedt som erstatter, men sogningenes frierier ble avvist.

Det er ikke første gang Sogndal ser til Bergen for erstatninger. I klubben finnes det allerede fire bergensere. Mathias Dyngeland, Stefan Hagerup, Eirik Birkelund og Lars Christian Kjemhus er alle i Eirik Bakkes eliteserietropp.

Kommentarer til denne saken