Olve (19) signerte for drømmeklubben

Olve Opsvik signerer her porffkontrakt med Åsane. Det er sportslig leder Trond Bjørndal fornøyd med.

Olve Opsvik signerer her porffkontrakt med Åsane. Det er sportslig leder Trond Bjørndal fornøyd med. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Unggutten blir den 20. spilleren på proffkontrakt i Åsane. – Jeg har et sterkt forhold til denne klubben, sier vingen.

DEL

Olve Opsvik har til gode å markere seg i bergensfotballen. Men den fotrappe venstrekanten har overbevist Åsane-ledelsen. Han har vokst opp på Skinstø i Myrdalskogen, og har nært sagt oransje blod i årene. Da sportslig leder Trond Bjørndal kom med kontraktsforslaget, var det lite å tenke på.

– Åsane er klubben min, sier Opsvik – som har spilt i oransje siden 1. klasse på barneskolen.

Kontrakten varer ut 2018.

Stamsupporter!

– Hvis jeg ikke hadde spilt her selv, ville jeg vært stamsupporter på Myrdal, smiler 19-åringen.

– Hva med Brann?

– Følelsene for Åsane er sterkere. Det er ikke tvil om hvem jeg ville heiet på i en kamp mellom dem to. Det er en stund siden sist jeg var på Brann Stadion, innrømmer han.

Samtidig har Åsane slitt med å samle de store folkemengdene.

– Engasjementet har vokst, og det håper jeg det fortsetter å gjøre. Drømmen hadde vært å spille Åsane opp i eliteserien. Tenk å ta imot Rosenborg på Myrdal!

Åsanes filosofi

– Han har gjort seg fortjent til å bli en del av troppen vår. Han skal forhåpentligvis utvikle seg til å bli en viktig bidragsyter for oss. Han er ikke bare en lovende spiller, men også en reflektert gutt som passer godt inn i garderoben. En Åsane-gutt ut og inn, sier Bjørndal.

Signeringen er selvsagt også en del klubbens politikk. Det vektlegges i større grad at lokale Åsane-gutter skal gis reelle muligheter til å teste seg på A-laget.

– Det er en ekstremt fin stimulans for dem som kommer nedenfra i klubben. Det skal være mange på våre yngre lag som ser at gutter som spiller i Åsane kan ta steget helt opp.

– Vi skal ha 16–17 etablerte 1. divisjonsspillere, og tre-fire unggutter. De skal få tid på seg til å slå seg inn i gruppen. Du kan godt kalle det læregutter. Så får vi se om trenerne kan få et par «caser» de kan kose seg med, som Vadim (Manzon) er nå. Vi ønsker ikke å være for mange. Det er ikke sunt at det er for langt frem til elleveren, tror Bjørndal.

Artikkeltags