Tre måneder uten scoring for Antwi

Dennis Antwi har ikke scoret mål siden 16. mai. Mot Viking bommet han på flere gode muligheter, den største tidlig i kampen på stillingen 0–0. – Det er klart måltørken plager meg, sier ghaneseren. Foto: Anders kjølen

Dennis Antwi har ikke scoret mål siden 16. mai. Mot Viking bommet han på flere gode muligheter, den største tidlig i kampen på stillingen 0–0. – Det er klart måltørken plager meg, sier ghaneseren. Foto: Anders kjølen

Dennis Antwi har ikke scoret på tre måneder. Mot Viking brant han nye muligheter.

DEL

Myrdal: Åsane hang godt med hjemme mot opprykksjagende Viking, men som så mange ganger før ble de oransje straffet av personlige feil og sjansesløseri.

Den største sjansen i kampen fikk Dennis Antwi. Etter ti minutter kom han, og Håkon Lorentzen, helt alene med Viking-keeper Iven Austbø, men i stedet for å legge til rette for rekkekameraten valgte Antwi å avslutte selv. Svakt, rett på Austbø.

– Jeg er skuffet over meg selv. Jeg burde scoret, eller i alle fall sentret til Håkon. Men jeg så kun på mål. Det er veldig skuffende. Hadde jeg scoret der, så hadde det blitt en helt annen kamp, sier Antwi.

For det som skjedde etter Antwis miss, var at Viking scoret to mål på tre minutter.

Lang måltørke

Antwi har nå gått åtte kamper uten å score. Sist han fant veien til nettmaskene var i 4-1-seieren over Sogndal på 16. mai.

– Det er klart det plager meg, men jeg må bare holde hodet hevet. Jeg jobber hardt for å score mål igjen, sier Antwi.

Mons Ivar Mjelde trakk også frem gigantsjansen til Antwi. I 2007 var Branns gulltrener bortskjemt med Thorstein Helstad, som scoret på bestilling. I Åsane har han gang på gang sett laget sitt misbruke store sjanser.

– Vi får den sjansen til Dennis, og det er klart han skal score på den. Det er jo ingen tvil om at kampbildet hadde sett helt annerledes ut om vi hadde fått 1–0 der, sier Mjelde.

Men som gammel spiss skjønner Mjelde godt hva måltørken gjør med hodet til Antwi.

– Det er lenge siden han har scoret, og det plager ham. Og når det er lenge siden man har scoret, så blir det ofte slik at man tenker for mye. Den eneste medisinen som hjelper mot måltørke, er å score mål igjen. Men det er vi som må hjelpe Dennis. Vi må få senket skuldrene hans. Når han først scorer igjen, så tror jeg det kan bli en ketsjupeffekt, sier Mjelde.

Tellefeil og gavepakke

Men det var ikke bare forspilte sjanser Mjelde irriterte seg over. For nok en gang var det feil i eget lag som førte til Vikings mål.

– Nok en gang gjør vi feil, og blir hardt straffet. Akkurat som mot Aalesund sist, så sover vi på 1–0. Jeg skjønner det ikke. Vi er fem mann bak. Det skal ikke være mulig at en spiller får stå alene foran mål, sier en oppgitt Mjelde, som sikter til da Johnny Furdal fikk prikke et innlegg rett på foten til en ensom Ylldren Ibrahimaj foran mål.

– Og så gir vi dem 2–0 rett etterpå. Det er for enkelt, fortsetter Åsane-treneren.

Andreas Fantoft reduserte for Åsane på overtid, men det var ikke nok.

Viking og Johnny Furdal kunne dra hjem med til Stavanger med alle poengene.

Kampfakta

Åsane - Viking 1-2 (0-2)

1. divisjon menn. Myrdal gress. Dommer: Christian Moen, Løvenstad. Gult kort: Tomas Kristoffersen, Åsane. Fredrik Torsteinbø, Viking.

Mål: 0-1: Ylldren Ibrahimaj (15), 0-2. Kristian Thorstvedt (18), 1-2: Andreas Fantoft (90).

Åsane (3-5-2): Borger Thomas - Aleksander Solli, Magnus Bruun-Hanssen, Jonas Hestetun - Sondre Bjørshol, Simen Lassen, Tomas Kristoffersen, Michael Ogungbaro (Senai Hagos fra 71), Joakim Hammersland (Andreas Fantoft fra 86) - Håkon Lorentzen (August Selnes fra 78), Dennis Antwi.

Artikkeltags