Den tidligere Brann-kapteins lag er så gode at de blir invitert til eliteturneringer

Roy Wassberg er trener for det talentfulle laget til Fyllingsdalen, og vet hva som kreves for å bli best. (Foto: Jonas Johnsen)

Roy Wassberg er trener for det talentfulle laget til Fyllingsdalen, og vet hva som kreves for å bli best. (Foto: Jonas Johnsen)

Artikkelen er over 3 år gammel

Fyllingsdalen har en mulig gullårgang i sitt gutter 13-årslag. – De kan nå så langt de vil, sier trener Roy Wassberg.

DEL

HJØRRING: De da tolv år gamle guttene var på en eliteturnering i regi av Vålerenga i fjor. Det endte med finaletap mot Brommapojkarna.

Men prestasjonene til fyllingsdølene ble lagt merke til, og laget fikk invitasjon til å være med på én av Europas største internasjonale eliteturneringer i Madrid i september. I tillegg har 13-åringene fått invitasjon til å være med på en eliteturnering i København i august.

– Så tilfeldig er det. Skal man få innpass i slike turneringer, må man bli lagt merke til. Strømsgodset hadde fått i oppdrag å finne et godt norsk lag som kunne være med dem til Madrid. De hadde sett oss, og anbefalte oss, forteller trener for Fyllingsdalens G13-lag, og den tidligere Brann-profilen, Roy Wassberg.

– Tenker ikke resultat

– Men man er ikke dømt til å bli en god fotballspiller bare fordi man får spille eliteturneringer. Man forandrer seg så utrolig mye i alderen 13 til 16 år. Disse guttene har fremdeles mye å lære, sier Wassberg.

Saken fortsetter under bildet

Med sin egen variant av det velkjente seiersropet til RBK, feiret Fyllingsdalen 3-0-seieren over det tyske laget Rot Weiss Niebüll TSV. Fredag spiller de lilla kvartfinale i Dana Cup. (Foto: Jonas Johnsen)

Med sin egen variant av det velkjente seiersropet til RBK, feiret Fyllingsdalen 3-0-seieren over det tyske laget Rot Weiss Niebüll TSV. Fredag spiller de lilla kvartfinale i Dana Cup. (Foto: Jonas Johnsen)

I Dana Cup har det gått veldig bra så langt. Laget har vunnet samtlige fem kamper, scoret 33 mål, og har bare sluppet inn ett. Fredag skal de spille kvartfinale i G13-årsklassen mot Pieta Hotspurs fra Malta.

– Vi har én målsetting, og det er å spille god fotball. Møter vi et godt lag, og taper, så er det helt greit. Det viktigste er at guttene prøver. At de tør å spille ball, tør å være offensiv, tør å gjøre feil. Vi prøver selvfølgelig å vinne alle kampene våre, men det er ingen fanatisme for det. Det handler om mer enn det, sier Wassberg.

Gullårgang?

På spørsmål om det er en mulig gullårgang han rår over, tar Wassberg seg god betenkningstid.

– Det er vanskelig å si. Men det er en fin gjeng, som står på og trener hardt. De kan nå så langt de vil, men sier det stopp i 2. divisjon så vil ikke det være noen nedtur. Da vil de fremdeles være på et godt nivå, sier mannen med femte flest kamper for Brann i historien.

– Jeg har vært spiller selv, og nåløyet er trangt. Men guttene skal få lov å ha drømmer, sier Wassberg.

Sammensveiset gjeng

Fyllingsdalens Jonas Toftesund, mener lagets største styrke er samholdet og relasjonene.

– Nå kom jo jeg fra Brann i fjor, men de andre har spilt sammen i syv-åtte år. Vi er utrolig samspilte, sier 13-åringen.

Han legger ikke skjul på at drømmen én dag er å kunne returnere til Kniksens Plass som eliteseriespiller.

– Jeg vil bli fotballspiller. Men da må jeg fortsette å stå på!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken