Endelig fikk Simen (17) løfte Dana Cup-pokalen

Gneist-spillerne besøkte lagkaptein Simen Århus på Haukeland onsdag. Århus brakk begge leggbeina i høyrefoten i finalen mot Stadtlohn Sus 1920 e.V.
Fra venstre ser vi Simen Alsaker, Vegard Ekeberg, Kristoffer Melander, Casper Madsen, Johannes Møllerup, Sondre Søverås og Ole Kristian Birkeland. Simen Århus sitter i sengen.

Gneist-spillerne besøkte lagkaptein Simen Århus på Haukeland onsdag. Århus brakk begge leggbeina i høyrefoten i finalen mot Stadtlohn Sus 1920 e.V. Fra venstre ser vi Simen Alsaker, Vegard Ekeberg, Kristoffer Melander, Casper Madsen, Johannes Møllerup, Sondre Søverås og Ole Kristian Birkeland. Simen Århus sitter i sengen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Gneist-kaptein Simen Århus brakk beinet i Dana Cup-finalen. Onsdag tok lagkameratene med pokalen og kom på overraskelsesbesøk ved sykesengen.

DEL

Gneist G17 gikk til topps i årets Dana Cup, men seieren fikk en kraftig bismak ettersom kaptein Simen Århus brakk begge leggbeina i finalen. Tirsdag fløy lagkapteinen til Haukeland, og onsdag kom syv av lagkameratene på et overraskelsesbesøk.

– Han fortjente at vi kom og besøkte ham. Vi visste at han ble liggende her en stund, så vi tenkte det var hyggelig, forteller Casper Madsen.

Århus var ikke informert, og ble overrasket da medspillerne kom med pokalen og besøkte ham i sykesengen.

– Det er stort! Endelig får jeg se pokalen, smiler Århus.

Ba legen sjekke resultatet

Det var ett minutt før slutt på ordinær tid i finalen mot Stadtlohn Sus 1920 e.V at Simen Århus brakk begge leggbeina i høyrefoten.

En tysker kom løpende langs venstrekanten da Århus satte inn en klokkeren takling. Dessverre løp tyskeren inn i høyrefoten hans, noe som endte med brudd for Gneist-kapteinen.

– Det var et uhell. Det var ikke med vilje, sier Århus.

Mens medspillerne spilte ferdig ekstraomgangene og straffesparkkonkurransen – som altså endte med seier – fikk kapteinen behandling inne i et rom ved siden av banen.

– Jeg ba legen gå ut og sjekke hvordan det gikk i kampen. Da fortalte hun at vi hadde vunnet på straffesparkkonkurranse. Jeg ble glad, men det var fortsatt vondt. Det var litt blandede følelser, forteller 17-åringen, som for øvrig ble kåret til banens beste spiller.

– Skulle vinne for Simen!

Lagkameratene hørte at det smalt da Århus skadet seg. De syntes det var ekkelt, men var motiverte for å spille ferdig kampen.

– Vi sa vi skulle vinne for Simen. Det ga oss en liten boost, vi skulle vinne for ham, sier lagkameratene.

Århus har fått operert inn en stang og fire skruer i høyrefoten, som han antakeligvis må ha resten av livet.

– Det blir nok en god stund til jeg kan spille fotball igjen. Kanskje åtte måneder, sier Århus, som etter planen skal ut fra sykehuset på torsdag.

Og som en av lagkameratene påpekte: Da rekker han å komme tilbake på fotballbanen tidsnok til å vinne Dana Cup også neste år.

Ikke alle spillerne fra Gneist-laget hadde anledning til å besøke Århus. De andre på laget var David Tufta, Sivert Iverhus, Daniel Dennis Monsen, Henrik Berger Ettrup, Joakim Sæle Westerheim, Jørn Rossi Stenevik, Ole Didrik Blomberg og Sander Pettersen. Trener var Bård Alsaker.

MER FRA DANA CUP:

Måtte på sykehus etter Dana Cup-seier 

Vil jevne Stavollen med jorden: – Hvordan har de hjerte til det? 

To bergenslag gikk seirende ut av finalene i Dana Cup

Her endte Lars Arne Nilsen i stedet for Goodison Park

Den tidligere Brann-kapteins lag er så gode at de blir invitert til eliteturneringer 

Dette laget sjokkerer seg selv i Dana Cup 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken