– Han var en bauta

Tidligere Fana IL-leder og mangeårig ildsjel Tore Seim har gått bort. Dette bildet er fra en anledning i 1997.

Tidligere Fana IL-leder og mangeårig ildsjel Tore Seim har gått bort. Dette bildet er fra en anledning i 1997. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tore Seim er død, 79 år gammel.

DEL

«En av de siste tiårenes mest markante lederskikkelser i Fana IL og Fana IL Fotball, Tore Seim, døde for to uker siden 79 år gammel.»

Det skriver Fana IL Fotball på sine hjemmesider mandag.

– Han var en bauta, og samtidig et menneske som gikk stille i dørene, sier Hans Dankertsen om hans forgjenger.

Tore Seim er svært godt kjent i fotball-Bergen. Men først og fremst i Fana, der han til tross for sitt, på egne vegne, beskjedne vesen ble en ytterst markant skikkelse.

Seim debuterte på klubbens småguttelag i fotball i 1951, og skulle de neste 64 årene tjene Fana IL og senere også Fana IL Fotball. Han spilte fotball for idrettslaget i alle årsklasser, opp til veteran 60 år, skriver klubben.

Seim var først og fremst kjent for sitt virke som leder og frivillig i Fana. I 1988 gikk han fra sin personalsjefstilling i Sundt-konsernet til å bli daglig leder i Fana IL. Den jobben holdt han helt til 2008, da Hans Dankertsen tok over. I mellomtiden, i 1996, var fotballdelen skilt ut i allianse med Fana IL, og frem til Ketil Brekke tok over som daglig leder i Fana IL Fotball, hadde Seim også den stillingen.

«Tore Seim hadde da lang nok fartstid til å pensjonere seg, men valgte å tjene klubben i sitt hjerte videre, like til 2015. I disse siste yrkesaktive årene jobbet han med regnskap samtidig som han engasjerte seg sterkt i anleggsutviklingen på Nesttun Idrettsplass og rehabilitering og utvidelse av Fanahytten på Totland», skriver Fana IL Fotball.

«Tore hadde en misunnelsesverdig evne til å lytte til alle parter for så å tenke seg litt om og komme med sitt syn. På denne måten opparbeidet han seg stor tillit innad i klubben. Selv om man kunne være uenig med ham gikk man alltid fra kontoret hans med en følelse av å ha bli tatt på alvor og blitt lyttet til.»

– Det sier litt om Tore Seim da han ble tilbudt æresmedlemskap i Fana IL, men takket nei. Han skulle ikke ha noe æresmedlemskap for å ha fått lov til å være i klubben og møte så mange fine mennesker, forteller Dankertsen.

Seim ble født 19. januar 1940, og døde fredfullt på Søreide sykehjem 25. februar i år.

Han er etter eget ønske bisatt i stillhet med sine nærmeste til stede.

Artikkeltags