Det melder kilder overfor NRK. Den bergenske dommersjefen har hatt en langvarig konflikt med Edvartsen, som ikke har fått dømme i eliteserien i år. Den omstridte dommeren dømmer heller ikke helgens runde.

– Ta kontakt med Nils Fisketjønn. Han uttaler seg i saken. Ha en fin dag, skriver dommersjefen i en SMS til NRK.

Norges Fotballforbund (NFF) og Svein-Erik Edvartsen ble sist helg enige om at Edvartsen skulle settes opp som dommer fra og med runde 7.

En forutsetning var at tilliten mellom de ulike partene ble gjenopprettet. For å dømme kamper på øverste nivå, må dommerne ha hverandres fulle tillit.

«Etter Dommerforeningens tilbakemelding i går, forstår NFF at konflikten mellom Edvartsen og medlemmene stikker dypere enn det NFF og Edvartsen la til grunn sist helg», skriver NFF i en pressemelding.

Flere dommerkolleger har varslet at de ikke lenger vil dømme med Edvartsen. NRK meldte torsdag at Dommerforeningen ønsker Edvartsen fjernet.

Edvartsen, som ikke har dømt noen av årets seriekamper, mistet før sesongen en av sine assistenter (Magnus Lundberg) til Svein Oddvar Moen, og han fikk ikke velge erstatter selv. Han mistet også Rune Pedersen som sin personlige mentor og fikk Hauge i stedet.

Dette har Edvartsen i et intervju med Nettavisen sagt at han reagerer på.