Gå til sidens hovedinnhold

Finne ble helten for Vålerenga

Artikkelen er over 4 år gammel

Bård Finne kom til en rekke sjanser i Vålerenga-debuten. Tidlig i 2. omgang headet han inn målet som sikret 1-0-seier i serieåpningen mot Viking.

Før pause lyktes ikke den tidligere Brann-spissen, men etter 54 minutter kunne ingenting stoppe Finne.

Ivan Näsberg kom fri på venstrekanten etter at Viking flere ganger hadde rotet vekk ballen umotivert.

Ferdigscoret

Näsbergs lekre innlegg headet Finne enkelt i mål. Dermed fikk 22-åringen en perfekt debut i Vålerenga-drakten. Han ble også kåret til kampens beste spiller.

– Den er jo ferdigscoret, men det er bare deilig med gratismål. Det var vel snakk om 20 centimeter og bare å pirke den over (streken), sa Finne til MAX.

– Det er deilig å få den (scoringen) i debuten. Det er bare å kjøre på videre, sa Finne som er klar for å ta tre nye poeng mot Haugesund i 2. runde torsdag.

Viking imponerte ikke i sesongpremieren. Gjestene fra Stavanger fikk mer og mer trøbbel i 2. omgang, men en sen sluttspurt var nær å berge poeng.

Ni minutter før full tid burde innbytter Patrick Pedersen utlignet, men han skjøt himmelhøyt over fra god posisjon.

Lettet Deila

Viking har trivdes på Ullevaal de siste årene (2-2-0), men mandag ble det ingen poengfangst. VIF tok sin første seier i tilsvarende kamp siden 2012.

– Det var kanskje ikke den beste kampen, men vi tok tre poeng i åpningen. Det var det aller viktige, sa Finne.

– Det var kjempedeilig. Det er alltid mye stress i den første kampen. Vi kom ikke godt i gang når det gjelder selve spillet, men vi kommer godt i gang når det gjelder poeng, sa VIF-trener Ronny Deila til MAX.

Vikings nye trener Ian Burchnall følte Stavanger-laget gjorde nok til å sikre ett poeng.

– Jeg er ikke fornøyd med resultatet, selvsagt. Men prestasjonen ga noen positive signaler. Vi skapte nok sjanser til å ta med oss ett poeng, men ga bort ballen i dumme situasjoner, sa Burchnall.

Viking får besøk av Tromsø torsdag.

Kommentarer til denne saken