Bergenseren vraker Norge

Emil Hansson, her ved en tidligere anledning hjemme på Kronstad, vil heller spille for Sverige enn Norge.

Emil Hansson, her ved en tidligere anledning hjemme på Kronstad, vil heller spille for Sverige enn Norge. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I 2015 ville ikke Emil Hansson (20) spille i Brann lenger. Nå har den norske U21-landslagssjefen fått samme beskjed.

DEL

Det sier den offensive midtbanespilleren til den nederlandske nettsiden teamwass.eu. BT var først med å omtale saken her til lands. Hansson har sagt til U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud at han heller vil spille landslagsfotball for Sverige, der pappa og påtroppende Sandviken-trener Patrik Hansson er fra.

– Jeg tror svensk fotball passer meg bedre. Ut ifra samtalene jeg har hatt med dem, virker det som de vil ha meg i Sverige. De vil gi meg tillit, og det avgjorde valget mitt, sier han til teamwass.eu.

– Må respektere det

Hansson er født i Bergen, men har altså svenske aner. Familien bodde en periode i Sverige da Patrik Hansson var assistenttrener i Kalmar. Emil Hansson rakk å få med seg kamper for Sveriges G15-landslag før han flyttet hjem igjen. Siden har han vært jevnlig innom norske aldersbestemte landslag. Det har blitt ti kamper for både G16 og G17, ni for G18 og tre kamper for G19-landslaget.

U21 var et naturlig neste steg for 20-åringen, men Smerud har altså fått avslag.

– Jeg synes alltid at det er synd at spillere som kan velge Norge velger ikke å gjøre det. Samtidig må vi respektere spillerens valg, skriver Smerud i en SMS til BT.

Hansson kan ennå ombestemme seg igjen dersom han skal bli A-landslagsaktuell for noen av landene.

Svenske aner

Hansson har en sterk familiehistorie i Sverige, noe han også overfor nederlandsk presse begrunner valget med.

– Bestefaren min var trener for flere aldersbestemte landslag i Sverige, og min mormors bror, Tommy Svensson, var landslagsspiller og -trener. Når jeg er hjemme i Bergen, handler det meste om svensk fotball, sier han til teamwass.eu.

Det bergenske stortalentet spiller om dagen fotball på nivå to i Nederland. Han er utleid fra storklubben Feyenoord til RKC Waalwijk, og gjør sakene sine godt der. Av statistikkleverandøren InStat ble han kåret til ukens U21-stjerne i Europa forrige uke. Hansson har allerede fire mål og fem målgivende på nivå to i Nederland.

Han har kontrakt med Feyenoord til sommeren 2020.

Lite tillit og straffemiss

Hansson fikk seks kamper for A-laget til Brann i 2015. Rikard Norling lot ham få to innhopp i 1. divisjon og tre cupkamper.

Da Brann tapte i 4. runde i cupen mot Sarpsborg 08 det året, var Hansson en av dem som fikk ta straffespark etter at det sto uavgjort etter full tid og ekstraomganger. Han bommet, men angret ikke på at han steppet opp.

Emil Hansson fikk ikke mye tillit av Lars Arne Nilsen, men Brann-treneren hadde trøstende ord etter straffemissen.

Emil Hansson fikk ikke mye tillit av Lars Arne Nilsen, men Brann-treneren hadde trøstende ord etter straffemissen. Foto:

Da Lars Arne Nilsen kom inn fikk han altså cupkampen mot sarpingene, men var stadig lenger unna laget, og august 2015 ble han solgt til Feyenoord for like under en halv million kroner. Avtalen ble gjort bare et halvt år etter at Twente skal ha bydd hele 3,5 millioner for stortalentet, men fått nei fra Sportsklubben.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken