Historisk Lukaku herjet i belgisk storseier

Romelu Lukaku scoret sitt fjerde mål i VM, og har scoret utrolig 16 mål på sine siste 11 landskamper.

Romelu Lukaku scoret sitt fjerde mål i VM, og har scoret utrolig 16 mål på sine siste 11 landskamper. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Romelu Lukaku skrev seg inn i belgisk fotballhistorie som mestscorende landslagsspiller da han med to mål var med på å senke Tunisia 5-2 i fotball-VM lørdag.

DEL

25-åringen har nå 40 mål på 71 landskamper, og er med det mestscorende belgier på landslaget gjennom tidene. Tallene inkluderer utrolige 16 mål på de 11 siste landskampene.

I årets VM har han allerede fire mål på to kamper, og kun Cristiano Ronaldo (Portugal) kan skilte med samme antall scoringer etter at to kamper er spilt.

Lukaku seiler med det opp som en av favorittene til å hente hjem gullstøvelen som årets toppscorer i VM. Han er bare to mål bak antallet James Rodríguez (6) kom opp i for å bli toppscorer i 2014, men Ronaldo skal også ha sitt med i diskusjonen i Russland-VM etter sine fire mål.

– Romelu vil prøve å score så mange mål som mulig, men ikke til enhver pris. I dag synes jeg han var skarp og struttet av selvtillit. Foran mål var han klinisk, sa Belgia-trener Roberto Martinez om Lukaku.

Manchester United-spissen ble lørdag førstemann til å score to mål i to strake VM-kamper siden Argentina-legenden Diego Maradona greide det mot England og Belgia i 1986. Det melder statistikerne i Opta.

Straffescoring

Lørdag tok Belgia ledelsen allerede etter seks minutter da det ble blåst et nytt straffespark i VM. Straffesparket var det 13. i mesterskapet, like mange som det ble tildelt under hele VM for fire år siden.

Straffesparket ble trygt ekspedert i mål av Eden Hazard, og kun ti minutter senere tegnet Lukaku seg på scoringslisten for første gang.

Den store spissen fikk ballen fra lille Dries Mertens, og fra rundt 15 meter var Manchester United-spilleren nådeløs da han satte inn 2-0.

Tunisia slo tilbake kun et par minutter senere da et frispark fant pannebrasken til Dylan Bronn, men på overtid i den første omgangen var Lukaku frempå igjen.

25-åringen ble spilt igjennom av Thomas Meunier, og alene med keeper chippet han ballen elegant i mål til 3-1.

Hazard scoret igjen

Tunisia gikk offensivt til verks i den andre omgangen, men fikk en kalddusj kun seks minutter etter sidebyttet. En pasning fra Toby Alderweireld fant Hazard, som elegant økte til 4-1 etter å ha rundet Tunisia-keeper Farouk Ben Mustapha.

Etter å ha misbrukt tre kjempesjanser scoret endelig innbytter Michy Batshuayi rett før full tid. Han satte ballen i hjørnet etter et fint innlegg fra innbytter Youri Tielemans.

Tunisias Wahbi Khazri reduserte til 5-2 på overtid. Resultatet gjør at Belgia er sikret plass i åttedelsfinalen. Torsdag møter de England i en ren gruppefinale.

– Vi visste at kampen ville bli lett om vi scoret tidlig. Det klarte vi, og dermed kontrollerte vi kampen, sa Hazard.

– Det er mange ting som kan bli bedre. Dette var en kamp som passet vår måte å spille på. All ære til Tunisia, de gikk for å vinne fra første minutt. Vi fortjener ros for at vi tok bra vare på sjansene vi fikk, men med en to måls ledelse burde vi kontrollert kampen litt kampen bedre, sa Martinez.

For Tunisia er VM-eventyret over før den avsluttende kampen mot Panama.

– Som ventet var det en veldig tøff kamp, men vi gjorde vårt beste, sa Tunisia-trener Nabil Maaloul.

Artikkeltags